Onur Öymen'i protesto için CHP'den istifa

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in Meclis Genel Kurul toplantısında yaptığı konuşmaya bir tepki de Gaziantep'teki alevi köylülerden geldi.

Araban ilçesine bağlı Alevi köyü olan Başpınarlılar, Köy Muhtarı Hüseyin Kutlu önderliğinde CHP'den istifa edip AK Parti'ye geçme kararı aldı.

Araban ilçesine bağlı alevi köyü olan Başpınar köylüleri, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in TBMM'de Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmaya sert tepki gösterdi. Tarihinden bugüne kadar CHP'li olan 700 nüfuslu Başpınar köylüleri toplu olarak, üyesi oldukları CHP'den istifa edip AK Parti'ye geçeceklerini açıkladı.

Köy Muhtarı Hüseyin Kutlu, Başpınar köyünde ikamet eden 700 kişinin ve Avrupa'nın değişik ülkelerinde işçi olarak çalışan 500'ün üzerindeki alevi vatandaşların adına yaptığı açıklamada Onur Öymen'e tepkilerini dile getirdi. Kutlu, "CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, mecliste 1937-38 yıllarında Dersim'de yaşananlarla ilgili yaptığı konuşma bizleri çok üzdü. Partinin kurulduğu tarihten beri alevi köyü Başpınarlılar olarak yapılan tüm seçimlerde oylarımızı CHP'den yana kullandık. Bu bölgede alevi köyü

Reklam
Reklam

olan Başpınar köylüleri olarak Sayın Öymen'in bu talihsiz konuşması yüzünden köyümüzde ikamet eden 700 kişi köy muhtarı olarak benimle tek tek görüşmeleri ve Avrupa'nın değişik ülkelerindeki 500'ün üzerindeki alevi Başpınar köylülerimiz de telefonla ve internetle aramaları sonucunda CHP'den istifa edip AK Parti'ye geçme yönünde ortak karar aldık" dedi.

AK Parti'ye geçme sebeplerini açıklayan muhtar Hüseyin Kutlu, "Alevi olan Başpınar köylüleri olarak, Başbakan Sayın Tayip Erdoğan'ın, AK Parti'nin kuruluşundan bugüne kadar ayrımcılık yapmadığı ve dürüst politikacı olduğu için CHP'den toplu istifa ederek AK Parti'ye geçeceğiz. Bu konudaki çalışmalarımız sürüyor. Başpınar köylüleri olarak bundan böyle A K Partiliyiz" ifadelerini kullandı.