"Operasyon ABD tarafından yürütülüyor"

İSTANBUL(ANKA)-Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanarak Tekirdağ F Tipi Cezaevi'ne konulan İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, 1 Temmuz günü gerçekleştirilen gözaltıların ve Ergenekon operasyonun sorumlusu olarak ABD'yi gösterdi.

Perinçek'in cezaevinden yolladığı açıklama, İP Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin tarafından düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşıldı.
Perinçek açıklamasında, 1 Temmuz sabahı yaşananları "uyuşturucu hapı içirilmiş, beline bombalar sararak intihar eylemine yollanılan' terör eylemlerine benzetti. "Deliğe sürüldüğü" söylenen adamın, adete uyuşturucu hapı içmiş gibi beline bombalar sarıp intihar eyleminde bulunduğunu yorumu yapan Perinçek, "Daha doğrusu onu intihar eylemine ittiler. Tayyip Erdoğan iktidarına uyuşturucu hapı içirten ABD'dir. Erdoğan'ın beline bombaları sardıran da ABD'Dir. ABD, Büyük Ortadoğu Projesi Eşbaşkanı'nı kendisinden talep edildiği gibi son defa kullanıp deliğe süpürmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Perinçek, intihar eyleminin ise Türkiye ordusuna yönelik gerçekleştirildiğini iddia ederken, Ergenekon operasyonunun AKP'nin yönetmediğini, doğrudan ABD makamları tarafından yürütüldüğünü de öne sürdü.
"Tayyip Erdoğanlar, ‘ABD ile 2 sayfa 9 maddelik gizli anlaşma' yaptığını itiraf eden Abdullah Güller artık hiçbir inisiyatife sahip değildir" diyen Perinçek, ABD'nin AKP kapatıldıktan sonra iktidar hesaplarıyla ilgili bu operasyonu gerçekleştirdiğini belirtti.