Operasyonda Emekli Albay Ve Kamu Görevlileri De Gözaltına Alındı

Zonguldak’ta suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 69 şüpheli, sorgularının ardından Ankara’ya sevk edilecek. Polisin...

Zonguldak’ta suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 69 şüpheli, sorgularının ardından Ankara’ya sevk edilecek. Polisin suç örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınanlar arasında eski İl Jandarma Alay Komutanı emekli Albay H.T.A. ve kamu görevlilerinin de olduğu öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında dün sabaha karşı düzenlenen eşzamanlı operasyonda gözaltına alınan 69 şüphelinin Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri devam ediyor.

Reklam
Reklam

2006-2009 yılları arasında görev yaptığı Zonguldak İl Jandarma Alay Komutanlığı’ndan emekli olduktan sonra şüphelilere ait alışveriş merkezinin işletme koordinatörlüğüne getirilen emekli Kıdemli Albay H. T. A. ile Çatalağzı Termik Santrali ve Kilimli Belediyesi'nde aktif olarak çalışan 20 civarında kamu görevlisinin de gözaltına alındığı belirtildi.

Bu arada gözaltındaki şüphelilere, Savcılığın hazırladığı yaklaşık bin 500 sorunun yöneltildiği öğrenildi. Operasyon kapsamında 50'ye yakın tabanca ve tüfek, 500 mermi ile çok sayıda evrağın ele geçirildiği bildirildi.

-OLAY-

Zonguldak TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Salih Demir, Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir ile bazı kömür şirketlerinin yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 69 şüpheli, ‘suç örgütü kurma, yönetme ve ihaleye fesat karıştırma’ iddiasıyla dün sabaha karşı düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda gözaltına alınmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: