"Operasyonlar devam ediyor"

GÜMÜŞHANE (İHA) - Gümüşhane merkeze bağlı Çamlıköy Köyü kırsalında dün akşam devriye görevini yürüten güvenlik güçlerine teröristlerce açılan ateş sonrası bir jandarma komando erin yaralanması üzerine makamında bir açıklama yapan Vali Veysel Dalmaz, bölgede operasyonların sürdüğünü söyledi.

Gümüşhane Valisi Dalmaz açıklamasında, "Geçen yıl olduğu gibi terör örgütleri ilimizden geçip Karadeniz'e geçmeyi planlıyorlar. Bu konuda duyumlarımız vardı. Son zamanlarda ilimizin kırsalında sürdürülen operasyonlarda dün akşam saatlerinde Çamlıköy Köyü'müz kırsalında teröristlerle sıcak temas sağlandı. Fakat, arazinin çok elverişsiz olması ve ilk defa o bölgeye ekiplerimizin yeni yerleşir olmaları yakalamayı gerçekleştiremedik. Ama o bölgede operasyonlar devam ediyor. Bir askerimiz ilk etapta o bölgeye yerleşirken karşılıklı ateş olması sonucunda yaralandı. Ama tesellimiz zayiatımız yok. Askerimizin durumu şu anda iyi. Hastanede ziyaret ederek kendisine acil şifalar diledim" dedi. Vali Dalmaz, "Jandarmamız, birliklerimiz, güvenlik güçlerimiz bütün yönleri ile konunun üzerinde çalışıyor. Karadeniz'e geçilmeyecek. Bu yörede yapılacak olası eylemlerde güvenlik güçlerimizin, insanlarımızın duyarlı olmaları sonucu önlenmiş olacaktır. Gayretlerimiz bu yöndedir.

Reklam
Reklam

Akşam, sabah arkadaşlarımız koordineli olarak çalışıyorlar. Terör olsun ya da olmasın biz, insanımızın huzur ve güvenini sağlamak üzere güvenlik güçlerimiz belirttiğim gibi akşam sabah çalışıyorlar. Bu arada terörist unsurlar nerede bulunursa bulunsun gereği yapılacak. Şartların zorluğunu biliyoruz. Buna rağmen de tedbirlerimizi almaya devam ediyoruz. Bunun için de gerekli takviyemiz var. Çevre illerden sağlanan takviye ile onlarla birlikte koordineli bir şekilde operasyonlar aralıksız sürdürülüyor" diye konuştu. Terörün amacının insanları sindirerek, korkutarak, yıldırarak evlerine kapatmak olduğunu söyleyen Dalmaz şunları söyledi:

"Teröristler gündüz ormanlarda kırsal alanlarda saklanmak geceleri ise hareket halindedirler. Eğer biz, günlük işlerimizi, günlük yaşantımızı bir kenara bırakacak ve terörün bu korkutma, yıldırma, sindirme hareketine boyun eğmiş olacak olursak çok sıkıntı çekeriz. Vatandaşımız bu konuda sıkıntı çekmesin, işine devam etsin çünkü terörün ilk hedefi güvenlik güçleridir. Vatandaşımız ancak bu konuda çok duyarlı olacaklar. Ufak şüphelerini hemen bildirecekler ve güvenlik güçlerimiz de gereken tedbirleri alacaklardır. Benim tavsiyem, günlük hayatımız bozulmasın, yine eğlencemize gideceğiz, festivallerimizi yapacağız, ilimizi tanıtmaya devam edeceğiz.

Reklam
Reklam

Kesinlikle terör bizleri olağan yaşantımızdan alıkoyamayacaktır."