Optik Başkan, buzları eritti...

Beşiktaş'ın "Optik Başkan" lakaplı amigosu Mehmet Işıklar'ın ani ölümü, Bursasporlu taraftarları da üzdü. Yeşil-beyazlı taraftarlar, Beşiktaş camiasına karşı olan husumetlerini kenara bırakarak, kendi İnternet sitelerinde "Optik Başkan" için başsağlığı mesajı yayınladı.

Bursasporlu taraftarlar, takımlarının 3 sezon önce küme düşmesinde sorumlu olarak gördükleri Beşiktaş camiasına karşı olan husumetlerini, Beşiktaş'ın önde gelen tribün liderlerinden Mehmet Işıklar'ın ani ölümü üzerine unuttu.

Ölüm haberini alan Bursaspor taraftarları, kendilerine ait "www.bursasporum.com" adresli internet sitesinde Mehmet Işıklar için baş sağlığı mesajı yayınladı.

Reklam
Reklam

Yeşil-beyazlı taraftarların, sitedeki, "Bursaspor ve Beşiktaş tribünlerinin arasında soğukluk olmasına rağmen bir tribün emekçisi olan Beşiktaş tribünlerinin sembol ismi Optik Başkan'ı genç yaşında kaybetmenin Türk tribünlerindeki acı yansımasını canı gönülden paylaşıyor, merhuma Allah'tan rahmet, geride bıraktığı gözü yaşlı kişilere sabırlar diliyoruz" mesajına Beşiktaşlı taraftarlardan yanıt gecikmedi.

Sitenin forum bölümüne mesajlar bırakan Beşiktaşlı taraftarlar, ilk başsağlığı mesajının "düşman" olarak görülen Bursaspor taraftarlarından gelmesine çok sevindiklerini belirttiler.

Forum bölümüne mesaj bırakan "Çarşı" kod isimli Beşiktaş taraftarının mesajı şöyle: "Anadolu'nun en büyük taraftar gruplarından TEXAS ile kimsenin inkar edemeyeceği BÜYÜK ÇARŞI grupları arasındaki bu büyük düşmanlık bırakın bitsin artık. Eskiler hatırlar o stattan kol kola çıkışlarımızı. Çünkü herkes bilir delikanlı taraftarın kimde olduğunu. Gelin bu eli ittirmeyelim 'ÇARŞI' olarak biz de uzatalım zeytin dalını. Alkışlayalım onları. Tüm Bursa taraftarına "Optik Başkan" için yazdıkları baş sağlığı mesajları için teşekkür ederiz."

Reklam
Reklam

"Timsah" kod isimli Bursaspor taraftarı da "Hepimiz Allah'ın kullarıyız, hepimiz öleceğiz. Bu yüzden kavganın kimseye faydası yok. Allah ailesine ve BJK camiasına sabır versin" mesajıyla duygularını ortaya koydu.

"Green_crocodile" kod isimli Bursaspor taraftarının her iki taraftar grubuna yönelik dostluk mesajı ise şöyle: "Başta Beşiktaş tribünleri olmak üzere 'Optik Başkan'ın ailesinin ve Beşiktaş camiasının başı sağ olsun. Allah Optik Başkan'a gani gani rahmet, mekanını cennet eylesin. Burada yorumlara bakılırsa bu kavganın bitirilmesi isteniyor. Evet herkes gibi ben de bu kavganın artık son bulmasını istiyorum, kardeşin kardeşe düşman olmasını istemiyorum. Tabii ki bu tek taraflı olmaz, karşılıklı hoşgörü ve sevgi ile olur. Bizler Bursaspor taraftarları olarak ilk adımı attığımızı düşünüyorum. Karşı taraftan da zeytin dalı uzatılırsa eminim bu düşmanlık bitecektir. Hadi Teksasım, hadi Çarşı bitirin artık bu düşmanlığı. Ne sizden ne bizden canlar yanmasın, kardeş kardeşe düşman olmasın."

Reklam
Reklam

Bursaspor ile Beşiktaş taraftarları arasındaki anlaşmazlık yüzünden geçtiğimiz sezon iki takımın yöneticileri, deplasmana taraftar götürmeme konusunda anlaşmışlardı.