Optimum’u açan Rönesans, 500 milyon dolarlık yeni yatırım hedefliyor

İzmir’in ilk Optimum Outlet Alışveriş Merkezi’ni açan Rönesans Holding, şehri 500 milyon dolarlık daha yatırım...

İzmir’in ilk Optimum Outlet Alışveriş Merkezi’ni açan Rönesans Holding, şehri 500 milyon dolarlık daha yatırım yapmak için kolları sıvadı. "Maksimum marka, minimum ödeme" sloganıyla kapılarını İzmirlilere bugün açacaklarını dile getiren Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, İzmir'e yeni yatırımlarının olacağını müjdeledi.

Optimum Alışveriş Merkezi’nin açılışı ile ilgili olarak düzenlenen toplantıda konuşan Ilıcak, yatırım tutarının 150 milyon dolar olduğunu vurguladı. Ilıcak, inşaatı 14 ay gibi rekor bir sürede tamamladıklarını kaydetti. "Kopya değil, İzmir'e özgü bir alışveriş merkezi yaptık ve bunun için çok uğraştık.” diyen Ilıcak, İzmir’in herkesin radarında bir şehir olduğunu, Bayraklı ve Karşıyaka'da toplamda 500 milyon doları bulan yatırımları olacağını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Bazı firmaları İzmir'e getirmek için büyük uğraşlar verdiklerini ifade eden Ilıcak, 2 bin 300 kişinin doğrudan veya dolaylı olarak Optimum Outlet İzmir Mağazası için hizmet verdiğini söyledi. Binanın inşaatı sırasında binden fazla kişinin çalıştığını dile getiren Ilıcak, "Hizmet vereceğimiz 140 bin metrekare alanda yer alan mağazamızın işletmesi, Rönesans Gayrimenkul Yatırım'da olacak." dedi.

İzmir'e yeni yatırımlarının da olacağını dile getiren Erman Ilıcak, "Bayraklı'da Ankara Asfaltı'nda yer alan 150 bin metrekarelik alanda yine alışveriş merkezi ve konutlardan oluşan bir yer yapacağız. Ayrıca Karşıyaka Turan'da yine benzer bir proje gerçekleştireceğiz. İzmir'de toplamda 500 milyon doları bulan yatırımlarımız olacak, 2015 yılı sonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz. İzmir herkesin radarında olan bir şehir ve geleceğinin de son derece parlak olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım'ın başlattığı outlet zincirinin dördüncü alkası olan Optimum İzmir, mimarisiyle de dikkat çekiyor. Optimum Outlet'in buz pateni pisti, bovling salonu, eğlence merkezi ile birçok seçenek sunan 140 bin metrekarelik alanı bulunuyor. 163 mağazası, bin 517 araçlık otoparkı ile hizmet verecek.

Reklam
Reklam

Rönesans Gayrimenkul, Türkiye ve Rusya’da bulunan yaklaşık 2 milyar dolarlık ticari gayrimenkul portföyüne sahip bir gayrimenkul geliştirme ve yatırım şirketi. Rönesans Gayrimenkul’ün geliştirme aşamasında olan 12 ticari gayrimenkul projesi bulunuyor. Bu projelerin, 2015 yılında tamamlanması hedefleniyor. Bu projeler tamamlandığında, 979 bin metrekare kiralanabilir alışveriş merkezi alanı olacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: