Oral´dan kadınlara kutlama

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Türk kadının belediye seçimlerinde seçme ve seçilme hakkını elde edişinin 83. yılını kutladı.

3 Nisan 1930 yılında Türk kadınlarına belediye seçimlerinde seçme ve seçilme hakkı tanıyan yeni Belediyeler Kanunu kabul edildiğini belirten Başkan Oral, “Bu önemli gün nedeniyle tüm kadınlarımızın seçme ve seçilme hakkını elde edişinin 79.yılını yürekten kutluyorum’’ dedi.

Başkan Oral, Atatürk’ün Türk kadınının ekonomik, sosyal ve siyasal yaşama katılımlarının sağlanabilmesi için bir dizi değişiklikler yapıldığını belirterek, “1930 yılı kadınların seçim haklarını elde etmelerinin başlangıcını oluşturmuştur. Böylece Türk kadını pek çok Avrupa ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkını kazanmıştır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: