ORAN, Bölgede Uygulanacak 10 Yıllık Projeleri Ele Aldı

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Yönetim Kurulu, Sivas’ta toplandı. Yönetim Kurulu Başkanı Kayseri Valisi Şerif...

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Yönetim Kurulu, Sivas’ta toplandı. Yönetim Kurulu Başkanı Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, toplantıda, TR72 bölgesini kalkınmasına yön verecek politikaları belirlemek üzere, 2014–2023 dönemi bölge planı hazırlık çalışmaları ile ilgili tüm kurum ve kuruluşlarından 3 ilin valiliği aracılığıyla önümüzdeki 10 yıllık dönemde yürütülmesi planlanan büyük proje önerilerinin alındığını söyledi.

Vali Ahmet Muammer Bey Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda konuşan Şerif Yılmaz, Kalkınma Bankası ile ajans arasında TR72 bölgesi (Kayseri, Sivas, Yozgat) enerji sektörüne yönelik imalat sanayi raporu, gıda sanayi sektör raporu, sağlık sektörüne yönelik imalat sanayi raporu ve savunma sektörüne yönelik imalat sanayi raporu ile Yozgat ili imalat sanayi raporu hazırlanmasına ilişkin işbirliği protokolü imzalandığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Yılmaz, söz konusu işbirliğiyle TR72 bölgesinin kalkınmasına hizmet etmek üzere bölgede stratejik öneme sahip sektörlerin ulusal ve uluslararası trendler ışığında mevcut durumunu geliştirmek ve iyileştirmek için yapılması gerekenler detaylı olarak inceleneceğini anlattı.

ORAN, 2012 yılı teklif çağrısı kapsamında ilan edilen gelişen sektörlerde rekabetçi KOBİ'ler ve tarımla gelen kalkınma mali, destek programlarına proje başvurularının 15 Mart 2013 tarihi itibariyle sona erdiğine işaret eden Vali Yılmaz, şöyle devam etti: “Ajans merkez hizmet binası ve yatırım destek ofislerinde de proje başvurularının kabul edildiği programlara KOBİ programı için 190 adet, tarım programı için 90 adet olmak üzere toplam 280 başvuru gelmiştir. Bölge illerine göre proje başvuru sayıları incelendiğinde Kayseri ilinden 171 proje başvurusu, Sivas ilinden 69 proje başvurusu ve Yozgat ilinden de 40 proje başvurusu bu süreçte ajansa sunulmuştur. Başvuruların idari ve uygunluk kontrollerinin yapıldığı ön inceleme süreci devam etmektedir. Mali destek programları kapsamında, başarılı başvuru sahipleri ile Mayıs ayı sonunda sözleşmelerin imzalanması hedeflenmektedir.”

Reklam
Reklam

Toplantıya Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Genel Meclis Başkanı Sedat Özata, Kayseri İl Genel Meclisi Başkanı Saadettin Aydın, Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Ayhan Can, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık da katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz