Oran Kalkınma Ajansı Mayıs Ayı Toplantısı Yozgat'ta Yapıldı

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Mayıs ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, Yozgat'ta yapıldı.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Mayıs ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, Yozgat'ta yapıldı.

Valilik Toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Ajans Yönetim Kurulu Başkanı ve Yozgat Valisi Necati Şentürk, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Sivas Valisi Ali Kolat, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Kayseri İl Genel Meclisi Başkanı Sadettin Aydın, Yozgat İl Genel Meclis Başkanı Ayhan Can, Sivas İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık ve Ajans Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa Palancıoğlu katıldı.

Reklam
Reklam

Toplantıda bir açıklama yapan ORAN Kalkına Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Yozgat Valisi Necati Şentürk, Kalkınma ajanslarının amacının, yerel kaynakları yerinde ve etkin kullanmak suretiyle bölgesel gelişmeyi hızlandırmak sürdürülebilir bir kalkınmayı sağlamak böylelikle yerel aktörleri devreye koymak bölge içinde ve bölgeler arasındaki gelişmişlik farklarını asgariye indirmek olduğunu belirterek, "Bu amaca ulaşmak için de bölgesel bir planlamanın yapılması gerekir. Yani, kaynaklar, imkanlar, fırsatlar, bunların yatırıma dönüşmesi için gerekli olan enstrümanların bir plan dahilinde hazırlanması gerekiyor. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı olarak böyle bir planın hazırlanmasına başlamış bulunmaktayız. Plan hazırlanıp tamamlandıktan sonra da eylem aşamasına geçilecektir." dedi.

Yapılan açıklamanın artından toplantı basına kapalı olarak sürdü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz