Oran, Kılıçdaroğlu’nun Okulunu Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Van’daki temaslarının ardından Erciş’te CHP Genel...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Van’daki temaslarının ardından Erciş’te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eğitim öğretim gördüğü ve bir süre önce isim değişikliği ile gündeme gelen Atatürk İlkokulu'nun taş binasını ziyaret etti.

CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, Erciş İlçe Başkanı Cafer Uslubaş ve partililer ile birlikte ismi değiştirilen Tenzile Ana İlkokulu'nun bahçesine gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oral, Okul Müdürü Şerafettin Çiftciler’den bilgi aldıktan sona Kılıçdaroğlu’nun çocukluk döneminde okuduğu eski Atatürk İlkokulu'nu gezdi. Binayı Kılıçtadoğlu’nun eski okul arkadaşlarından emekli öğretmen Mustafa Dokumacı ile birlikte gezen Oral, Kılıçdaroğlu’nun bir süre okuduğu sınıfı da gördü.

Reklam
Reklam

Bina çıkışında açıklamalarda bulunan Oral, tarihi bir binanın kaderine terk edilmesinin çok yanlış olduğunu belirterek, "Geçen hafta bize ulaşan konu ile ilgili biz de buraya gelip okulu ziyaret ettik. Atatürk İlkokulu’nun maalesef tabelası değiştirilmiş ve Tenzile Ana İlkokulu haline getirilmiş. 1924 yılında kurulan Atatürk İlkokulu da taş binada metruk bir şekilde depo olarak kendi kaderine terk edilmiş. Burada tabii yeni okulların yapılması, okulların güçlendirilmesi bizleri memnun ediyor. Devletin görevi zaten öğrencilere, gençlere daha iyi ve güzel imkanlar sağlayarak eğitimlerinin öğretimlerinin devamını sağlaması. Bundan memnun oluyoruz. Yeni bir okul var. Okulun öğrencilere güzel şeyler katacağına inanıyoruz ancak hassas bir dönemden geçerken iktidar partisinin Cumhuriyet ve onun değerleri ve Cumhuriyet'in kurucusu ile olan mücadelesinden de büyük rahatsızlık hissediyoruz. Bu okul Atatürk İlkokulu olarak kalabilirdi. Birçok yeni okul yapılıyor, onlara da Sayın Başbakanın rahmetli annesinin ismi verilebilirdi. Ama özellikle Milli Eğitim Bakanı, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin böyle hem Cumhuriyet'le hem Atatürk ile sanki bir rövanş içersindeymiş gibi onların isimlerini okullardan, binalardan, caddelerden alarak onları böyle unutulmaya bırakmaya çalışmaları son derece yanlış. Bu vatandaş tarafından halk tarafından da büyük bir tepki ile karşılanıyor. Geçen hafta Milli Eğitim Bakanına soru önergesi verdik, Başbakana soru önergesi verdik. Yani sonuç itibarıyla işadamları veya hayırseverler de bir şey yaparken illa hükümete şirin görünmek durumunda değiller. Çünkü bu Cumhuriyet'i kuran, bu ülkeyi kuran Atatürk ve silah arkadaşlarını bizler hepimiz tüm 75 milyon sonuç itibarıyla şükranla, minnetle, saygıyla anmalıyız. Dolayısıyla bu ismi değişmesini teklif edenlerin bir kere daha düşünmeleri gerekirdi diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Konuyu takip ederek bu binanın bu şekilde bir depo olarak, metruk bir şekilde bırakılmasına müsaade etmeyeceklerini söyleyen Oran, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Cumhuriyet Halk Partisi olarak bununla ilgili bir teklif vereceğiz ama dediğim gibi şu anda bağlı bulunduğu bir kurum var. Öncelikle bu bağlı bulunduğu kurumun, muhtemelen Kültür Bakanlığına bağlı bulunduğu kurumun bir kere buna el atması lazım veya müsaade etmesi lazım. Her iki hali de teklif edeceğiz. Yani onları göreve çağıracağız. Sayın Ertuğrul Günay bu konuda ilgili bakan, göreve çağıracağız. Milli Eğitim Bakanına da yazacağız bu okulun bu halde kalmaması noktasında çünkü geçen yıl burada ders veriliyormuş. Dolayısıyla bu okul tarihi bir binadır. Tarihimize, köklerimize sahip çıkmamız gerekiyor. 1924'ten kalmış, neredeyse 90 yıllık tarihi binayı bu şekilde kendi kaderine terk etmek doğru değil. Dolayısıyla ilgili bakanlıkları göreve çağıracağız. Onlar görevlerini yerine getiremezlerse biz göreve hazır olduğumuzu kendilerine başvuruyla beyan edeceğiz.”

Reklam
Reklam

Genel Başkan Yardımcısı Oran daha sonra okuldan ayrılarak taksici esnafıyla bir süre sohbet etti. Yolda karşılaştığı bir çocuğa da bayram harçlığı veren Oral, daha sonra ilçeden ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: