ORAN Toplantısı Sivas'ta Yapıldı-Kayseri Valisi Ve ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz:

Sivas, Kayseri ve Yozgat illerinin katılımı ile oluşturulan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) toplantısı Sivas'ta yapıldı.

Sivas, Kayseri ve Yozgat illerinin katılımı ile oluşturulan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) toplantısı Sivas'ta yapıldı.

Valilikte gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Kayseri Valisi ve ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Yılmaz, "İnşallah illerimize ve bölgemize hayırlı hizmetlere vesile oluruz" dedi.

ORAN'ın, bölgenin kalkınmasına yönelik yaptığı çalışmalar kapsamında MÜSİAD, TOBB ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ile protokol imzaladığını belirten Yılmaz, bununla birlikte bölgedeki sanayici ve iş adamlarının önünü açacak, hayırlı hizmetlere vesile olacak bir döneme girildiğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Bu kapsamda, geçen ay İstanbul'da MÜSİAD'ın düzenlediği toplantı sonrasında Fas ve Mısır'dan 40'a yakın iş adamının bölgeye gelerek 300'e yakın görüşme gerçekleştirdiğini anlatan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bundan sonraki süreçte bu hizmetlerin aynı şekilde süreceğini umut ediyorum. Ajansımızın bölgemizin kalkınmasına yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında bölge planı hazırlık çalışmaları süreci başladı. Bu süreç içerisinde Sivas ve Yozgat'ın tüm ilçelerinde ajans personelimiz tarafından birebir görüşmeler yapılmak suretiyle stratejik analiz toplantıları gerçekleştirildi. Kayseri'de sadece 6 ilçemizde eksik kaldı. Onun da tamamlanmasıyla birlikte bölgemizin kalkınmasına yönelik stratejik planı hazırlayıp 2014-2023 arası bölgesel kalkınma planının altlığını oluşturacak bir çalışmayı gerçekleştirmiş olacağız. Sadece plan değil, bundan sonra ajansın çalışmalarına ve faaliyetlerine yönelik bir altyapı oluşturulmuş olacak. İl ve ilçe yöneticilerimizin elinin altında ayrıca bir analiz raporu bulunmuş olacak."

Reklam
Reklam

Yılmaz, Doğrudan Faaliyet Desteği Programı'na müracaatların tamamlandığını ve başvuruda bulunan 38 faaliyetten 9'unun başarılı bulunarak 420 bin TL destek sağlandığını, Teknik Destek Programı sürecinin 31 Aralık'ta sona ereceğini bildirdi.

Teknik Destek Programı'na bugüne kadar başvuruda bulunan 30 projeden 18 tanesinin başarılı bulunduğunu anımsatan Yılmaz, "18 faaliyet kapsamında 850 kişiye eğitim desteği verildi. Önümüzdeki ay itibariyle de 2013 yılıyla ilgili kar amacı gütmeyen kurumlara ve kar amacı güden KOBİ'lere iki ayrı mali destek programı teklif çağrısına çıkmış olacağız" ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Sivas ve Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile Sivas, Kayseri ve Yozgat İl Genel Meclis Başkanları katıldı.

Muhabir: Serhat Zafer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: