ORAN, Yozgat’a proje karşılığı 199 bin lira destek verdi

Yozgat, Kayseri ve Sivas illerinin oluşturduğu Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN), 2011 yılı Doğrudan Faaliyet...

Yozgat, Kayseri ve Sivas illerinin oluşturduğu Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN), 2011 yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında Yozgat’a proje karşılığı 199 bin lira destek verdi.
Yozgat’tan mali destek almaya hak kazanan dört faaliyet teklifinin imza töreni Valilik toplantı salonunda yapıldı. İmza törenine Vali Necati Şentürk, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Vali Yardımcıları Kemal Şahin ve Erdoğan Temizyürek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, İl Genel Meclisi Başkanı Ayhan Can, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık ve ORAN Genel Sekreteri Dr. Mustafa Palancıoğlu katıldı.
ORAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Yozgat Valisi Necati Şentürk, hibe kredisi almak için Yozgat’tan 11, Sivas’tan 8 ve Kayseri’den 5 projenin teklif edildiğini, bu projelerden Yozgat’ın 4, Sivas ve Kayseri’nin 3’er projesinin hibe kredisi almaya hak kazandığını ifade etti.
Taraflar arasında imzalanan ilk proje; Yerköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve hayvancılık potansiyeli yüksek olan Yerköy ilçesinde kurulması planlanan süt işletme tesisi için fizibilite çalışmasının yapılmasını hedefleyen "Süt İşletme Tesisi Fizibilite Projesi" oldu. İkinci, tarihi ve kültürel değere sahip Miralay Konağı’nın korunması, geliştirilmesi ve tanıtımına yönelik olarak rölöve, restitüsyon ve restorasyon projesinin hazırlanarak ilin turizm altyapısının iyileştirilmesine katkı sağlanmasını amaçlayan proje oldu. Üçüncü, İstanbulluoğlu Camii’nin rölöve, restitüsyon, restorasyon, statik, aydınlatma ve çevre düzenleme projesi, dördüncüsü ise Yozgat'ta lisanslı depoculuk işletmesinin kurulması projesi oldu.
Yozgat'ın istenilen seviyede hibe desteği alması için çok fazla proje üretmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Şentürk, "Yozgat olarak ne kadar çok proje yaparsak o kadar fazla hibe alma konusunda şansımız artar. Ancak hazırlanan bu projelerin sağlam ve ayağı yere basan projeler olması gerekmektedir. Teknik destek konusunda hiçbir sıkıntımız yoktur. İsteyen tüm vatandaşlarımıza gerek ORAN personeli gerekse Valiliğimiz personeli tarafından her türlü teknik destek verilecektir. Önemli olan proje üretmektir." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz