Ordu Belediye Başkanı Torun: "Kadınlara Karşı Aile Içi Ve Dışı Her Türlü Şiddet,cinsel Taciz Gibi Onur Kırıcı Fiillerin Ortadankaldırılması Konusunda Ulusal Ve Yerel Bütün Taraflarüzerine Düşen Görevi Eksiksiz Yerine Getirmelidir"

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Kadınlara karşı aile içi ve dışı her türlü şiddet, cinsel taciz gibi onur kırıcı fiillerin

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Kadınlara karşı aile içi ve dışı her türlü şiddet, cinsel taciz gibi onur kırıcı fiillerin ortadan kaldırılması konusunda ulusal ve yerel bütün taraflar üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getirmelidir" dedi.

Torun, 25 Kasımda kutlanacak "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" nedeni ile bir mesaj yayımladı.

Kadına yönelik şiddetle mücadelenin, Türkiye'nin imzalamış olduğu uluslararası sözleşmeler ve Birleşmiş Milletler kararlarıyla devletin öncelikli sorumluluklarından birisi olarak tanımlandığına işaret eden Torun, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Buna rağmen ülkemizde kadına yönelik şiddet rakamları sürekli bir yükseliş göstermektedir. Türkiye'de kadına karşı şiddetin önlenmesine yönelik çalışmalar yürütülmekle birlikte bu çalışmalar yeterli seviyeye ulaşmamıştır. Kadınlara karşı aile içi ve dışı her türlü şiddet, cinsel taciz gibi onur kırıcı fiillerin ortadan kaldırılması konusunda ulusal ve yerel bütün taraflar üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getirmelidir. Unutulmamalıdır ki eşitlik yalnızca kadınların yaşamını kolaylaştırmak için değil, toplumun genel huzuru ve geleceği için çok önemlidir."

Muhabir: Hayati Akçay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: