Ordu Belediyesi’nden Ramazan Davulcuları İçin Tedbir

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, 2011 Ramazan ayında davulcular konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığını belirterek, davulcuların...

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, 2011 Ramazan ayında davulcular konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığını belirterek, davulcuların izin almadan davul çaldığını, daha sonra da vatandaştan ücret talep ettiklerini, buna bağlı olarak güvenlik sorunlarının oluştuğunu ve hırsızlık olaylarının yaşandığını söyledi.

Ordu Belediyesi on bir ayın sultanı olan Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden olan 'davul çalma' ve davul çalma geleneğini gerçekleştiren davulcular için yeni düzenleme getiriyor. Belediye, davulcuların kontrolsüz bir şekilde davul çalmalarının önüne geçerek vatandaşların bundan duyduğu rahatsızlığı ortadan kaldırmaya çalışıyor. CHP'nin Ankara'daki 34. Olağan Kongresi'ne katılan Torun, İHA’ya yaptığı açıklamada, Ramazan’da birçok etkinliklerin olacağını belirterek, Ramazan'da her yıl olduğu gibi yine bir çadır kurulacağını söyledi. Torun, “Bu yıl da özellikle Ramazan davulcularına karşı bir tedbir aldık Emniyetle birlikte. İl dışından insanlar geliyordu ve mahalle aralarında yüksek ses çıkararak insanlarımızı rahatsız ediyordu. Kontrolsüz bir çalışma vardı, bu yıl bunu daha da kontrollü hale getirdik. Özellikle bu faaliyeti sürdürecek olan arkadaşlarımız gelecekler, bizden izin alacaklar biz de kendilerini tanıyacağız ve ona göre mahalleye vereceğiz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Şu anda geçen yıl ciddi sıkıntılar çekildiğini belirten Torun, davulcuların izin almadan davul çaldığını ve daha sonra da vatandaştan ücret talep ettiklerini, buna bağlı olarak güvenlik sorunlarının da oluştuğunu ve hırsızlık olaylarının olduğunu anlattı. Torun, “O yüzden bu yıl tedbirimizi aldık. Kontrollü bir şekilde denetimleri gerçekleştireceğiz” dedi.

Sitelerin içinde oldukça yoğun bir ses kirliliğinin yaratıldığına dikkat çeken Torun, özellikle çalışan insanların rahatsızlıklarını Belediyeye ilettiğini söyledi. Torun, davulcuların davul çalma eylemini izinsiz yapması durumunda davulcuların mesleklerinden men edileceğini de kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: