Ordu Bilim Sanat Merkezi, çocukların yeteneklerini keşfetmelerini sağlıyor

Ordu Bilim Sanat Merkezi, 2003 yılından beri okullardaki yetenekli öğrencileri, geleceğin bilim adamı olmaları için...

Ordu Bilim Sanat Merkezi, 2003 yılından beri okullardaki yetenekli öğrencileri, geleceğin bilim adamı olmaları için hazırlıyor.
Ordu Bilim Sanat Merkezi Müdürü Tuncay Topal, Bilim Sanat Merkezi'nin amacının öğrencilerin yeteneklerinin farkına varmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Topal, “Bilim Sanat Merkezi'nde çocukların yeteneklerinin farkına varmaları sağlanarak kapasitelerini en üst düzeyde kullanmaları için çeşitli çalışmalar yapılıyor. Öğrenciler normal eğitimlerinin dışında burada haftada 10 saat yeteneklerine göre farklı bir çalışma ortaya koyuyorlar. Bu çalışmalar sonucunda bir çok değişik projeler, değişik fikirler de çıkıyor. Öğrenciler burada yılda 100-150 civarında projeyi hayata geçiriyor. Bizim buradaki asıl gayemiz çocukların kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak.” dedi.
Bilim Sanat Merkezi'ne dört yaşında piyano çalmaya başlayan Berkan Güngör ise Bilim Sanat Merkezi'ne 5 yıldan beri geldiğini ve burada okuldaki sıkıcı derslerin stresini oyun oynayarak üzerlerinden attıklarını söyledi. Berkan Güngör, “Müzik aletlerinde de istediğim aleti çalabiliyorum biraz alet kapasitem yüksek. İleride Ferhat Göçer gibi hem müzik çalıp hem işimi yapacağım." şeklinde konuştu.
Nurbanu Gündüz de geçen yıl İzmir'de katıldığı yarışmada üncü olduğunu ve burada çok güzel etkinlikler yaptıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz