Ördü: Borç Yapılandırmada Son Gün 31 Ekim

Nevşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı İsmail Ördü, taksitlerini süresinde ödemediği için Torba Kanun'dan...

Nevşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı İsmail Ördü, taksitlerini süresinde ödemediği için Torba Kanun'dan yararlanma hakkı kaybolan esnaf ve sanatkârların, borç taksitlerini 31 Ekim 2012 tarihine kadar ödemeleri halinde yeniden eski haklarına sahip olabileceklerini söyledi.

İsmail Ördü, 15 Haziran 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ve 31 Ekim 2012 tarihinde başvuru süresi bitecek olan 6322 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair (Torba) Kanun hakkında açıklama yaptı.

Reklam
Reklam

Ördü, “Söz konusu kanun ile daha önce 6111 Sayılı (Torba) Kanun'dan yararlanarak kamuya olan vergi, prim ve benzeri borçlarını yeniden yapılandırdığı halde, yapılandırılmış borç taksitlerini süresinde ödemediği için yapılandırma hakkı kaybolan esnaf ve sanatkârlarımıza bir hak daha verilmiştir. Bu kapsamda, taksitlerini süresinde ödemediği için 6111 Sayılı Torba Kanun'dan yararlanma hakkı kaybolan esnaf ve sanatkârlarımız, borç taksitlerini 31 Ekim 2012 tarihine kadar ödemeleri halinde yapılandırmadan yararlanma hakkına yeniden sahip olabileceklerdir.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz