Ordu Botanik Bahçesine Kavuşuyor

Ordu’nun Eskipazar mevkisinde bulunan 186 dönümlük fidan üretim sahasında 116 dönüm üzerinde yapılması planlanan ‘Botanik...

Ordu’nun Eskipazar mevkisinde bulunan 186 dönümlük fidan üretim sahasında 116 dönüm üzerinde yapılması planlanan ‘Botanik Bahçesi’ çalışmaları başladı.

Çevre ve Orman Bakanlığı’nca başlatılan ve Ordu Valiliği koordinatörlüğünde sürdürülen çalışmalar kapsamında botanik bahçesinde ilk etapta zeminde gerekli hafriyat ve tesviye çalışmaları yapılıyor. Bu çalışmaların bitirilmesinin ardından Botanik Bahçesinin giriş kapısı, idari üniteler, otopark, Türk Bahçesi, Çin Bahçesi, İtalyan Bahçesi gibi alanların yapımına başlanacak. Türkiye'de sadece İstanbul, Adana ve Yalova'da bulunan, 4.sü Ordu'da inşa edilecek olan, dünyanın değişik bölgelerinden 3 bin bitkinin bulunacağı botanik bahçesi 22 milyon liraya mal olacak.

Reklam
Reklam

İçerisinde çeşitli ağaç ve bitki türlerinin yanı sıra seyir alanları, oturma alanları, çocuk oyun alanı, göletler, mini akülü tren yolu ve gezinti yollarının yer alacağı Ordu Botanik Bahçesi projesi içerisinde, otopark, özürlü araçları, bebek araçları temin alanları, bisiklet park yeri, ziyaretçi emanet eşya kabinleri, kitap, hediyelik eşya, bitkiden yapılan ürünler, kafeterya, bitki, tohum satış yeri gibi satış üniteleri, bilgilendirme merkezi, konferans salonu, eğitim salonu, sergi salonu, kütüphane ile alpin serası, sukulent bitkiler serası, su bitkileri serası, tropik seraları, Türk Bahçesi, Japon Bahçesi, Fransız Barok, İtalyan Rönesans, Endülüs Bahçesi, Çin Bahçesi gibi Dünya Bahçeleri Sevgi Alanları, şifalı bitkiler bahçesi, orman gülü bahçesi, kaya bahçesi, Doğu Karadeniz Endemik Bitkiler Bahçesi, çit gösteri alanı, göletler, bambu bahçesi, sarılıcı ve tırmanıcı gösteri alanı, bitki labirenti, yeme-içme birimleri bulunuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: