Ordu-Giresun Havalimanı Projesi

 Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Başkanı Erkan Güral, Ordu-Giresun Havalimanı Projesi'nin hayata geçmesiyle bölge ekonomisine çok ciddi canlılık geleceğini söyledi.

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Başkanı Erkan Güral, Ordu-Giresun Havalimanı Projesi'nin hayata geçmesiyle bölge ekonomisine çok ciddi canlılık geleceğini söyledi. Güral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapımına 2011 yılında başlanan ve Türkiye'de deniz üzerine kurulan ilk havalimanı konumundaki Ordu-Giresun Havalimanı Projesi'ni iş adamları olarak yakından takip ettiklerini belirtti. Bölge halkı kadar iş adamlarının da projenin tamamlanmasını sabırsızlıkla beklediğini anlatan Güral, şöyle konuştu: " 'Gidemediğiniz yer sizin değildir' sözü aslında çok doğru bir sözdür. Bunun karşılığı da Ordu-Giresun Havalimanı'dır. Ordu-Giresun Havalimanı Projesi'nin hayata geçmesiyle bölge ekonomisine çok ciddi canlılık gelecektir. Buna gönülden inanıyorum. Buraya günlük gelecek birkaç uçak, başlangıçta ve dönem dönem 10'lu sayılara kadar ulaşacaktır. Böylelikle buralara gelen başta potansiyel müşteriler ve yurt dışından gelecek turistler, bölgeye çok ciddi katkı sağlayacaktır." Bölge halkının, esnafının ve yatırımcısının bu katkıyla memnuniyet duyacağını vurgulayan Güral, şunları kaydetti: "İnanıyorum ki havalimanı hizmete girdiğinde turist sayısı bölgede artacaktır. Bu turistlerin kalacağı nitelikli turistik yerlere de ihtiyaç var. Bu anlamda bölgeye biraz yatırım düşünülmesi lazım. İstihdam anlamında sanayi kuruluşlarının yatırımlarını özendirmek ve teşvik etmek gerekiyor. Bölgenin potansiyeli gerçekten çok fazla. Müthiş bir yatırım merkezi. Hem insanıyla hem de coğrafyasıyla buraların avantajları oldukça fazla. Bu avantajları hepimizin çok iyi kullanması lazım."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: