Ordu İl Genel Meclisi Mayıs ayı toplantısı

Ordu İl Genel Meclisi, Mayıs ayı ilk birleşimini gerçekleştirdi.

Ordu İl Genel Meclisi, Mayıs ayı ilk birleşimini gerçekleştirdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Engin Tekintaş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, 8 gündem maddesini görüşüldü.

AR-GE, Gıda Tarım ve Hayvancılık Komisyonu'nca hazırlanan "Alan bazlı desteğin fındık üreticilerine sağladığı katkı ile bu desteğin bundan sonraki yıllarda devam ettirilip ettirilmemesinin doğuracağı sonuçların tespitine yönelik araştırma yapılması ile düzenlenecek raporun Meclise sunulması" talebine ilişkin önerge üyelerle paylaşıldı.

Reklam
Reklam

İl Genel Meclisi Başkanı Engin Tekintaş, alan bazlı destekte şu ana kadar hangi aşamaya gelindiğini, yapılan çalışmalar neticesinde ortaya konulacağını söyledi.

3 yıldır uygulanan alan bazlı desteğin toplumdaki genel kabulünün ne olduğunu öğrenmeye çalışılacağını ifade eden Tekintaş, şunları kaydetti:

"Uygulamanın devam etmesi halinde olumlu sinyallerin neler olduğunun tespiti yapılacak. Bu uygulamada arz edilecek yeni bir düzenleme yapılıp yapılmaması gerektiği noktasındaki kanaatlerin beyanına bakılacak. Bu kanaatleri çalışmalarımızla ortaya çıkarıyoruz. Bunun üzerinden ziraat odası ve diğer fındık temsilcileri ile görüşmeler devam edecek. Fındıktan geçinen çiftçi ile fındığı yan ürün olarak gören ya da farklı şekillerde sadece alan bazlı destekten katkı alanları birbirinden ayırmak gerekir. Alan bazlı desteğin ne anlama geldiğini ifade edecek olan bu genel çalışmayı Meclis yaptı. Görüşmeler sonucunda ilgili mercilere raporumuzu sunacağız."

Tekintaş, Mayıs ayının ikinci birleşim gündeminin yarın İkizce İlçesi'nde görüşüleceğini belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz