Ordu İl Müftüsü Kolukısaoğlu:"İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım Ve Kur'anKursu Öğreticiliği Sınavlarına Girecekadaylar Için Hazırlık Kursu Açtık"

Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, "İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur'an Kursu öğreticiliği sınavlarına girecek adaylar için hazırlık kursu açtık" dedi.

Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, "İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur'an Kursu öğreticiliği sınavlarına girecek adaylar için hazırlık kursu açtık" dedi.

Kolukısaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı'ca Mart ayında gerçekleştirilecek olan yeterlilik sınavı için hazırlık kursu açtıklarını söyledi.

Bir hafta önce başlayan kursta haftanın beş günü ders verildiğini ve kursun Mart ayına kadar devam edeceğini ifade eden Kolukısaoğlu, "İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur'an Kursu öğreticiliği sınavlarına girecek adaylar için hazırlık kursu açtık.Yeterlilik sınavında İmam Hatip mezunlarının başarılı olabilmesi adına ilimizde mesleğe hazırlama kursu açtık. Kursiyerlerimiz arasında 5 yada 10 sene önce mezun olan kişiler de var. Bu kursiyerlerimiz, formatörümüz Murat Sivrikaya tarafından Kur'anı Kerim, temel dini bilgiler, fıkıh ve tefsir derslerini alacaklar. Kursumuz sonunda yüzde 100 başarı sağlanmasını istiyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kolukısaoğlu, kurs için talep olduğu takdirde yeni bir sınıf daha açılabileceğini de sözlerine ekledi.

Muhabir: Eyüp Elevülü

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: