Ordu Kent Konseyi'ne Çağrı

Karadeniz Hayvan Hakları Grup Başkanı, Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Ordu İl Temsilcisi Aziz İşbakan,...

Karadeniz Hayvan Hakları Grup Başkanı, Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Ordu İl Temsilcisi Aziz İşbakan, Ordu Kent Konseyi’nin sokak hayvanlarına sahip çıkması gerektiğini belirterek, “Kent Konseyi 10 kişilik bir ekip kurarak sokak hayvanlarının gıda ve beslenmesi için gereken tedbirleri almalıdır” dedi.

Aziz İşbakan yaptığı açıklamada, Ordu Kent Konseyi ve Ordu Belediyesi'ne çağrıda bulunarak sokak hayvanlarına sahip çıkılmasını istedi. Özellikle Kent Konseyi’nin 10 kişilik bir ‘Hayvan Hakları Çalışma Grubu’ oluşturmasını talep eden İşbakan, “Sokak hayvanlarının şu sıcak günlerde biz insanlara çok ihtiyaçları var. Ağızları var ancak konuşamıyorlar, her şeyi bakışları ile anlatıyorlar. Onlar için su ve gıda desteği yapmalıyız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“BELEDİYE VE KENT KONSEYİ’NE ÇAĞRI

Şehir merkezinde parklarının muhtelif köşelerine otomatik suluklar bırakılması, Yalı Camisi önündeki teleferik ayağının bulunduğu yerde bulunan ‘Kuşlara Yem Vermeyin’ yazısının yerine ‘sabit yalak’ şeklinde yem kapları monte edilmesinin daha yararlı olacağını ifade eden İşbakan, “Ordu Belediyesi'nin 5199 sayılı kanunun yaptırımları ile hayvan sevgisini sevdirmek için beslenme odak noktaları kurması mecburi yükümlere bağlanmışken ve civar birçok belediye bu yaptırımları yerine getirirken biz Ordulular neden park ve bahçelerde sokak hayvanlarının su içebileceği otomatik suluklardan göremiyoruz? Neden Ordu bu kadar güzelleşirken Ordulular sahip çıkmıyoruz? Neden bizim parklarımız da sokak hayvanları için şu mübarek 3 ayların başladığı günlerde bir beslenme odak noktamız yok?" şeklinde sordu.

İşbakan, Kent Konseyi'nin, sokak hayvanlarının sevdirilmesi yolunda billboard, su ve beslenme odak noktalarını kurdurmasını, ayrıca sokak hayvanları için bir çalışma grubunun da olmasının yararlı olacağını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: