Ordu, selin yaralarını sarmaya çalışıyor

ORDU(İHA) - Ordu'da başta Ünye ilçesi olmak üzere bazı ilçelerde aşırı yağışlar sonucu yaşanan sel felaketinin yaralarının sarılması için hummalı bir çalışma başlatıldı.
Dün yaşanan sel felaketinde bir çok ev ve iş yerini su basarken, karayollarında göçükler nedeni ile trafik akışı da aksadı. Ünye-Niksar karayolunun bir kısmı selde yok olduğu için trafik akışı tek şeritten sağlanırken, Ünye-İkizce karayolunun Aydıntepe mevkiinde yolun 10 metrelik kısmı tamamen selde gittiği için yol trafiğe kapandı. Ordu Valiliği dün saat 13.00'de kriz masası oluştururken; Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl, beraberinde Ordu İl Jandarma Alay Komutanı Albay Nevzat Yıldız, Ordu İl Emniyet Müdürü Rıdvan Güler ve ilgili birim amirleri ile bugün ilçeleri ziyaret ederek gezi ve incelemelerde bulundu. İlk olarak gideceği İkizce İlçesi'ne yoldaki göçük nedeniyle Terme bağlantı yolundan giden Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl, "Devletimiz güçlüdür. Öncelikle biraz sabretmemiz lazım. Enerji Bakanlığı ve Bayındırlık Bakanlığı'ndan yetkililer şu anda yoldalar ve bölgemize geliyorlar. Gerekli ödenekler bir an önce bölgemize gelecektir" dedi.

Reklam
Reklam

İkizce Belediye Başkanı Birol Kaygı ile birlikte İkizce deresi ve etrafında sel sularının yaptığı tahribat hakkında ilgililerden bilgi alan ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl, daha sonra Ünye'ye geldi. Burada ilçedeki hasarla ilgili olarak Kaymakam Nevzat Ergün'ün brifing verdiği Vali Gözlügöl, ilçede sel felaketinde yıkılan 4, 5 ve 6 katlı olmak üzere 3 binanın bulunduğu bölgede inceleme yaptı. Binaların dere yatağına yakın yapılmış olduğunu ve temelinin sağlam olmadığını gördüğünü söyleyen Vali Gözlügöl, "Burası derenin. Dere burayı vermemiş" ifadelerini kullandı.

İlçedeki esnafları gezerek vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Gözlügöl, sel felaketinde meydana gelen hasarın tespit çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek, Fatsa ve ardından da Kumru ilçelerinde incelemelerde bulunmak üzere bölgeden ayrıldı.

UCUZ OLSUN ÇAMURDAN OLSUN

Ordu'nun Ünye ilçesinde dün yaşanan sel felaketinde işyerlerini su basan esnaf, bugün işyerlerini temizlemeye başlarken; ilçe halkı sokak ve caddelerde çamur nedeniyle yürümekte güçlük çekiyor. Elektrik direklerinin yıkılması nedeniyle ilçenin bazı yerlerine elektrik verilemezken, ilçede suların akmaması da vatandaşları zor durumda bıraktı. Çeşmeler başında uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor. Ünye Kaymakamı Nevzat Ergün, ilçedeki son durumla ilgili olarak verdiği bilgide oluşturulan kriz masasının çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, "Vatandaşımızı bu zor durumdan kurtarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Kızılay'a yiyecek, giyecek ve yatak talebinde bulunduk. Kızılay'ın kuracağı çadırda, yemek ihtiyacını hiçbir şekilde karşılamayacağını belirlediğimiz 3 bin 500 vatandaşımıza sıcak yemek verilecek. Halkımızdan salgın hastalıklara karşı tedbirli olmalarını ve çıplak ayakla sokak ve caddelerde dolaşmamalarını istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Bu arada, Ünye Belediye ekipleri de ilçe genelinde ilaçlama faaliyetlerine başladı. İşyerlerini su basan esnaf mallarını dışarıya çıkartıp kurutmaya çalışırken kimileri de çamurlu bir şekilde cüzi rakamlarla satışa sundu. Sel sularının getirdiği ağaçlar ise vatandaşlarca toplanarak kışlık odun yapılıyor.