Ordu Taşkın Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

Ordu Taşkın Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Orhan Düzgün başkanlığında yapıldı.

Ordu Taşkın Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Orhan Düzgün başkanlığında yapıldı.

Valilik İl Genel Meclisi salonunda yapılan toplantıda, taşkınların önlenmesi ve felakete dönüşmemesi için alınması gereken tedbirler ve önlemler görüşüldü.

Toplantının açılışında konuşan Vali Düzgün, Ordu'nun en önemli sorunlarından birinin su taşkınları olduğunu söyledi.

Yüksek kesimlerdeki karların hızla erime sürecine girmesiyle birlikte dere ve ırmak yataklarındaki su seviyesinin yükselmeye başladığını ifade eden Düzgün, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Muhtemel taşkın ve su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda genel olarak ikazlarımızı yapmıştık. Bölgemizde ilkbahar ve yaz döneminde olabilecek ani yağışlara karşı vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile ilgili gerekli tedbirleri almaları bakımından gerekli uyarıların yapılması çok önemli. Taşkınlarla ilgili kısa sürede yapılabilecek işler var. Uzun sürede yapılması gereken çalışmalar var. Başta derelerin üzerinin açık tutulması, gerekli ıslahlarının yapılması gerekiyor."

Taşkınların önlenmesi konusunda vatandaşlara da uyarılarda bulunan Vali Düzgün, "Özellikle dere kenarlarına çöp, moloz, kesilen ağaçların çalısı ve benzerlerinin bırakılmaması, ani yağışlarda derelerin, köprülerin, menfezlerin tıkanarak sel baskınlarının önlenmesi bakımından çok önemli" dedi.

Toplantıya, ilçe kaymakamları ve ilgili daire müdürleri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: