Ordu Üniversitesi, Prof. Dr. Mehmed Çavuşoğlu'nu anıyor

Ordu Üniversitesi, Ordu’nun yetiştirdiği önemli bilim adamlarından merhum Prof. Dr. Mehmed Çavuşoğlu anısına “Uluslararası Klâsik...

Ordu Üniversitesi, Ordu’nun yetiştirdiği önemli bilim adamlarından merhum Prof. Dr. Mehmed Çavuşoğlu anısına “Uluslararası Klâsik Türk Edebiyatı Sempozyumu düzenliyor. Sempozyum Koordinatörü ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Muhammet Kuzubaş, "Alanında değerli bir bilim adamı olan ve aynı zamanda şehrimizin yetiştirdiği bir değer olan Prof. Dr. Mehmed Çavuşoğlu’nu anarak vefa borcumuzu yerine getirmeye çalışacağız." dedi.

10-12 Mayıs 2012 tarihlerinde Ordu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek açılış programıyla başlayacak sempozyumda Prof. Dr. Mehmed Çavuşoğlu’nun akademik ve bilimsel yönü başta olmak üzere değişik konular gündeme gelecek. Sempozyum koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Muhammet Kuzubaş, “Uluslararası Klâsik Türk Edebiyatı Sempozyumu”nun iki temel amacı vardır: Birincisi, Klâsik Türk Edebiyatımızla ilgilenen değerli bilim insanlarının bilgi ve birikimlerinden faydalanmak; ikincisi ise Ordu’nun yetiştirdiği ve alanının öncülerinden olan merhum Prof. Dr. Mehmed Çavuşoğlu’nu anarak vefa borcumuzu yerine getirmeye çalışmaktır. Üniversitelerin görevi sadece bilim üretmek değildir. Üniversiteler aynı zamanda toplumla kaynaşan ve toplumun değerlerine sahip çıkan bir yapıda olmalıdır. Bu sempozyumu anısına ithaf ettiğimiz Prof. Dr. Mehmed Çavuşoğlu, ilimizin iftihar vesilesi olan ve pek çok değerli bilim insanı yetiştiren bir kişidir. Akademik ve bilimsel disipliniyle, insanî yönüyle, geride bıraktığı önemli eserleriyle unutulmaması gereken bir değerdir. Ordu Üniversitesi olarak, bu vesileyle ilimizin bir değerini tanıtmayı ve gündemde tutmayı arzu ediyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

10 Mayıs 2012 Perşembe günü Ordu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek programda protokol konuşmalarının ardından İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammed Nur Doğan ve Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Kalpaklı, aile adına ise Dr. Ali Çavuşoğlu, hocanın bilinmeyen yönlerini anlatacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: