Ordu Valisi Düzgün:

Ordu Valisi Orhan Düzgün, vatandaşların rahat ve huzurunu bozan ve trafiği tehlikeye düşürecek şekilde araç kullananlara karşın etkin kontrol ve

Ordu Valisi Orhan Düzgün, vatandaşların rahat ve huzurunu bozan ve trafiği tehlikeye düşürecek şekilde araç kullananlara karşın etkin kontrol ve denetimlerin devam ettiğini bildirdi.

Vali Düzgün, yaptığı yazılı açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekiplerince, araç egzozlarından aşırı derecede gürültü yapan, yüksek sesle müzik çalan, mevzuata aykırı bir şekilde film ve aksesuar bulunduran araçlarla ilgili denetim ve kontrollerin titizlikle yapıldığını belirtti.

Söz konusu denetimler kapsamında 2012 yılı başından itibaren 15 bin 592 aracın kontrol edildiğini ifade eden Vali Düzgün, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

" Yapılan denetimlerin ardından, araç egzozlarından aşırı derecede gürültü yapan, yüksek sesle müzik çalan, mevzuata aykırı bir şekilde film ve aksesuar bulunduran 206 araç sürücüsüne toplam 26 bin 312 TL para cezası uygulanırken, 33 araç trafikten men edildi. Ses, müzik, görüntü ve haberleşme cihazlarını şartlarına uygun olmadan araçlarında bulunduran ve bu cihazları kamunun rahat ve huzurunu bozacak şekilde kullanan 66 araç sürücüsüne ise 4 bin 752 TL para cezası tatbik edilmiştir. Ayrıca, eksiklikleri ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçlar ile karayolunda tehlike yaratacak şekilde veya görüşü engelleyerek çevredekileri rahatsız edecek derecede duman ve gürültü çıkaran araçları kullanan 140 araç sürücüsüne de 21 bin 560 TL para cezası kesilmiştir."

Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz