Ordu ve Giresun türküleri belgesel oluyor

TRT Müzik kanalında yayınlanmak üzere 'Hekimoğlu', 'Ordu'nun Dereleri' ile 'Giresun'un İçinde İki Sokak Arası' isimli...

TRT Müzik kanalında yayınlanmak üzere 'Hekimoğlu', 'Ordu'nun Dereleri' ile 'Giresun'un İçinde İki Sokak Arası' isimli türkülerin belgeseli çekilecek.

Ordu ve Giresun ile özdeşleşen türküler belgesel oluyor. TRT Müzik kanalında yayınlanacak belgeseller için TRT İstanbul ekibi Ordu ve Giresun'a geldi. Türkiye genelinde 35 türkünün belgeselinin çekilmesi hedefleniyor. Türkülerin hikayelerinin aslına uygun olarak çekimlerine başlayan TRT ekibi, Ordu'dan iki, Giresun'dan ise bir türkünün belgeselini hazırlayacak. Türkülerin belgesellerinin önümüzdeki şubat-mart ayında yayınlanması palanlanıyor.

Reklam
Reklam

Titiz bir çalışma yapan belgesel ekibi, kimi zaman bir sahne için defalarca deneme yapıyor. TRT ekibine türkülerin karakterlerinin canlandırılmasında Ordu, Giresun ve Bulancak'taki tiyatroların sanatçıları rol alarak yardımcı oluyor. TRT yapımcısı Fatih Arslan, Ordu ve Giresun türkülerini çalışmanın keyifli olduğunu, çünkü içerisinde kahramanlık ve sevda barındırdığını belirtiyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz