Ordu’da 66 Ay Başarısı

Ordu Valisi Orhan Düzgün, bu yıl uygulanmasına başlanan 4+4+4 eğitim sistemi kapsamında 66 ay üzeri...

Ordu Valisi Orhan Düzgün, bu yıl uygulanmasına başlanan 4+4+4 eğitim sistemi kapsamında 66 ay üzeri çocukların yüzde 98’inin okula kayıt yaptırdığını söyledi.

Vali Düzgün yaptığı açıklamada, okula başlaması gereken 66 ay ve üzeri çocukların yüzde 98’inin kayıt yaptırdığını, isteğe bağlı olan 60-66 ay arası ise kayıtların ise önümüzdeki haftalarda netleşeceğini belirterek, bunda da yüzde 50’ye yaklaşan bir kayıt beklediklerini belirtti.

Vali Düzgün, “Bu çocuklarımızın ilk haftalarda velilerimizin desteğiyle ve öğretmenlerimizin yakın ilgisiyle kısa sürede okula alışacaklarını biliyorum. Birinci sınıflar geçen hafta okula başladılar. Bir haftalık uyum sürecinden sonra bugün ablalarıyla, ağabeyleriyle yeni eğitim-öğretim yılına başlayacaklar. Yine geçen hafta okula yeni başlayan çocuklarımızdan birçoğunun memnuniyet ortamında olduğunu, anne-babalarının da çocuklarının okula devamından mutlu olduklarını gördüm” dedi.

Reklam
Reklam

2 BİNİ AŞKIN ARAÇ 25 BİN ÖĞRENCİ TAŞIYOR

Ordu Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan da Ordu’da okul öncesinde 3 bin 61, ilkokulda 17 bin 611, ortaokulda 10 bin 719, lisede 12 bin 450 öğrenci bulunduğunu ve kayıtların devam ettiğini söyledi.

Ayrıca il genelinde taşımalı sistem ihaleleri yapılarak 2 bin 121 aracın 25 bin 493 öğrencinin taşımalı eğitimden yararlanmasının sağlandığını belirten Türkan, “Fatih Projesi kapsamında il genelinde 44 okulda toplam 850 akıllı tahta kullanıma sunulmuş ve öğretmenlerimize akıllı tahtaların kullanımıyla ilgili gerekli seminerler verilmiştir. Ücretsiz ders kitabı ihalesi yapılarak 1 milyon 500 bin civarında kitap öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. 341 öğretmenimiz ilk atama ile 11 Eylül 2012 tarihinde görevlerine başlatılmıştır. 170 derslikli 12 okul ve 2 Endüstri Meslek Lisesi atölyesi hizmete açılmıştır. 96 derslikli 6 okul Aralık ayında hizmete girecektir. 31 Ocak 2012 tarihinden itibaren ilimiz genelinde toplam 278 derslikli 20 okul, 980 kapasiteli 2 öğrenci pansiyonu, Bin 96 kişilik 2 kapalı spor salonu eğitim öğretime kazandırılacaktır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: