Ordu’da 7 Kişiden 1’i Emekli

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne göre 714 bin nüfusa sahip Ordu’da, 7 kişiden 1’inin emekli...

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne göre 714 bin nüfusa sahip Ordu’da, 7 kişiden 1’inin emekli olduğu, ayrıca 25 bini aşkın kişinin ise 2022 sayılı yasa kapsamında ‘yaşlılık ve muhtaç aylığı’ aldığı bildirildi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nın (OTSO) istatistik raporlarına göre, 714 bin nüfuslu Ordu’da yaklaşık 100 bin kişinin SGK kapsamında emekli maaşı aldığı belirtildi. SGK kapsamında emekli maaşı alan yaklaşık 100 bin kişinin nüfusun yüzde 13’ünü oluşturduğu kaydedildi. Bu rakamlara göre Ordu’nun, Türkiye genelinde nüfusa göre en fazla emekliye sahip 43. il olduğu açıklandı.

Reklam
Reklam

Öte yandan halk arasında ‘yaş aylığı’ olarak bilinen ve halen 65 yaşını dolduranlar ile yüzde 40 ve üstü özürlülüğü bulunan vatandaşların yararlandığı 2022 sayılı yasa kapsamından ise 25 bin 166 kişinin yararlandığı vurgulandı. Bu sonuçlarla Ordu, 2022 sayılı yasadan en çok yararlanan iller arasında 11. sırada bulunuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: