Ordu’da Baba Destek Programı Uygulandı

Ordu Merkez 75.Yıl Anaokulu’nda Baba Destek Programı (BADEP) uygulaması yapıldı.Ordu Merkez 75.Yıl Anaokulu Müdür Yardımcısı...

Ordu Merkez 75.Yıl Anaokulu’nda Baba Destek Programı (BADEP) uygulaması yapıldı.

Ordu Merkez 75.Yıl Anaokulu Müdür Yardımcısı ve Baba Destek Projesi Eğitimcisi Evren Makar tarafından uygulanan Baba Destek Programı’nda, babanın çocuk gelişimi ve eğitimi konusunda daha bilgili olması, bu bilgilerini hayata geçirmesi çocuğuyla, eşiyle ve yakın çevresiyle iletişimini geliştirmesi ve giderek yaşantısında daha demokratik bir tutumu benimsemesini sağlamak hedeflenirken, BADEP, diğer babalar ile, çocukları veya babalık rolleri hakkında konuşma ve dertleşme fırsatı bulamayan babalara hem bir paylaşım ortamı hem de çözüm üretme imkanı tanındı.

Reklam
Reklam

BADEP Eğitimcisi Evren Makar tarafından, 15 hafta boyunca Çarşamba günleri uygulanan program başarıyla tamamlanırken, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan “Baba Destek Programı” eğitimini önemsiyorum bu eğitimi tüm babaların alması gerektiğini ifade ederek şöyle dedi: “Bu güzel çalışmada emeği geçen tüm idareci öğretmen ve ailelere teşekkür ediyorum. Bu tür eğitimleri çoğaltarak babalara destek olmaya devam edeceğiz. Ebeveynler bu tür destekten yararlanması kendilerini geliştirmelidirler.”

Eğitimi bitiren 13 babaya sertifikaları Okul Müdürü Hülya Arlağ tarafından törenle verildi. Törende babaların yanı sıra anneler ve çocuklar da yerlerini aldılar.

Ayrıca ‘’Yılın Babası’’ madalyalarıyla ödüllendirilen babaların heyecanları gözlerinden okunurken, çocuklarının gelişimine katkıda bulunmak için, büyük bir özveriyle ile, 15 hafta boyunca programı takip eden babalar, çocuklarıyla birlikte pasta keserek, eğitimi tamamlamanın vermiş olduğu haklı gururu yaşadılar.

BADEP Eğitimcisi Evren Makar, “Çocukların sevgi ve güvenle büyüdükleri bir dünya için bütün babalara, ‘Baba Destek Programı’na katılmalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: