Ordu'da bir maden ocağının faaliyetleri durduruldu

Ordu İl Özel İdaresi'nce çevre ve insan sağlığı açısından tehlike arz ettiği belirlenen bir maden ocağının faaliyetlerinin durdurulduğu bildirildi.

Ordu İl Özel İdaresi'nce çevre ve insan sağlığı açısından tehlike arz ettiği belirlenen bir maden ocağının faaliyetlerinin durdurulduğu bildirildi.

İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, Ünye ilçesine bağlı İnkur beldesinde Fevzi Çakmak Mahallesi sakinlerinin şikayeti üzerine bölgede özel bir işletmeye ait faaliyet gösteren maden ocağının Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekiplerince incelendiği belirtildi.

Açıklamada, yapılan denetim sonrası maden ocağının faaliyetlerinin durdurulmasına karar verildiği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

Reklam
Reklam

"Denetimlerde, malzeme alınması nedeniyle maden sahasının içerisinde yaklaşık 30 metre derinliğinde çukurlar oluştuğu ve bu çukurların yağmur ve kar sularıyla dolduğu tespit edildi. Sularla dolan çukurların bulunduğu maden sahasının çevre ve insan sağlığı açısından tehlike arz etmesi nedeniyle iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik ile 3213 sayılı Maden Kanunu Uygulama Yönetmeliği kapsamında gerekli güvenlik önlemleri alınıncaya kadar firmanın maden üretim faaliyetleri durduruldu. Tehlike oluşturan bu durumun bir an önce ortadan kaldırılarak gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması için İl Özel İdaresi tarafından ilgili firmaya bildirimde bulunuldu."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz