Ordu'da Çadırlı Eylem

Ordu’da bir engelli babası belediye önüne çadır atarak eylem yaptı.Metin Aksoy(44) isimli engelli babası, Ordu’da...

Ordu’da bir engelli babası belediye önüne çadır atarak eylem yaptı.

Metin Aksoy(44) isimli engelli babası, Ordu’da engellilerin yaşamasında birçok engel olduğunu belirterek Ordu Belediyesi'nin çalışmalarını protesto etmek için belediye binası önüne çadır açtı.

Aksoy, Ordu Belediyesi'nden istekleri olduğunu belirterek, “Eğer istediklerime resmi bir açıklama gelmez ise süresiz olarak çadırda kalarak eylemime devam edeceğim” dedi.

Engelli babası Aksoy, burada yaptığı açıklamada, “Bundan bir hafta önce 3 Aralık dünya Engelliler Farkındalık günüydü. Bir etkinlik yapıldı, bu etkinliklerin bir kısmına bende çocuğumla beraber katıldım. Şimdi burada bu şehrin yöneticilerine ve o etkinliği düzenleyenlere seslenmek istiyorum. O etkinlik çerçevesinde yapılan yürüyüşün başladığı yerden bittiği yere kadar tekerlekli sandalyeye oturup sürmeye cesaretiniz var mı? Bırakın kendi kendinize sürmeyi bir başkasının oturduğu sandalyeyi o yol boyunca sürebilir misiniz. Sizler sözlerinizde tüm sorunları bildiğinizi söylediniz ve uzun uzun anlattınız. Yaptık dediklerinizi ben size yapmadıklarınızı bizim hayatımızda ne kadar önemli olduğunu anlatacağım. Benim engelli bir kızım var. Bu şehirde sık sık dolaşırız. Yürüdüğünüz yolda yüzlerce engel ile karşılaşıyoruz. Şehrin başka semtine gidebilmek için özel araca binmemiz gerekmekte bu nedenle akraba ve dostlara ziyaretlerine ve gezmelerine gitmiyoruz. Kış ayı geldiğinde 4-5 ay boyunca evimize mahkum oluyoruz. Ordu ilinde yaşayan engelliler için acil olarak ulaşım araçlarına ihtiyaç olmaktadır. Ordu ilinde yaşayan engellilerin sorunlarının çözülmesi için Ordu belediyesi bünyesinde engelli birimi oluşturulmalıdır. Kısa uzun vadede kaldırım, yol, rampa çalışma programları kamu oyuna açıklanmalıdır. Engelliler için sosyal yaşam alanları projeleri açıklanmalıdır. Bu belirttiğim konularda bir resmi açıklama yapılana kadar ben ve bana destek olan arkadaşlarımız ile beraber çadırımızda durmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“ ÇOCUĞUMU KURBAN VERMEK İSTEMİYORUM”

Aksoy’un eylemine destek olan bir engelli annesi ise “Çocuğumu sokağa çıkarttığımda bir arabanın altına kurban vermek istemiyorum” dedi.

Engelli annesi Aysun Günaydın ise “Ben de bir engelli annesiyim. Benim de çocuğumun sorunları var. Üç yıldır Ordu’da yaşıyorum. Ben çocuğumu sokağa çıkarttığımda bir arabanın altına kurban vermek istemiyorum. Dolmuşçular bizi engelli sandalyesi ile dolmuşlarına almıyorlar. Kaldırımlar çok sağlıksız. Ben çocuğumu yazın ve kışın sokağa çıkartamıyorum. Çocuğumu dışarı çıkartamıyorum. Yol, kaldırım yok. Benim çocuğumun sağlık güvencesi yok. Neden Ordu’da lifli araç yok. Artık kış geldi ve çocuğumla dört duvar arasında 6 ay tıkılı kalacağız. “ ifadelerini kullandı.

“ŞAHSİ MENFAAT KAYBI VAR”

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ise eylemle ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında, eylemi yapan Metin Aksoy’un geçtiğimiz dönem Ordu Belediyesi Bedensel Engelliler Basketbol takımında görevli olduğunu bu dönem yollarının ayrıldığını, bu eylemin arkasında şahsi menfaat kaybı olduğunu ve bu nedenle engelini kullanarak böyle bir eylem gerçekleştirdiğini iddia etti. Başkan Torun, "Bugün hoş olmayan bir durumla karşı karşıya kaldık. Arkadaşımız belediye önüne çadır kurarak engelli hakları adına talepte bulunmuş. Ortaya koyduğu eylem engelliler adına bir eylem değil, tamamen şahsidir. Arkasında da bir menfaat kaybı yatmaktadır. Kendisi geçtiğimiz yıl tekerlekli sandalye basketbol takımımızda görevliydi. Takımımız ile birlikte aldığımız ortak karar ile bu yıl kendisi ile çalışamayacağımızı belirttik. Bunun getirdiği bir tepkisel niteliktedir" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: