Ordu’da ürün çeşitliliğinin arttırılarak üreticilere fındığın yanında ek gelir sağlanması amacıyla başlatılan çilek üretimi yıllık 15 ton seviyesinden bin tonu aşacak seviyeye geldi.
Ordu’da fındığın dışında ek gelir sağlamak amacıyla üreticiler, alternatif ürünlere yönelmeye devam ediyor. Kivi, organik yumurta üretimi, tavukçuluk, arıcılık, ceviz, örtü altı sebze yetiştiriciliği, kesme çiçekçilik, balıkçılık, hayvancılık ve çilek üretimiyle fındık dışında alternatif gelir kaynakları yaygınlaşıyor. Ordu Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz, özellikle çilek üretimine üreticilerin büyük ilgi gösterdiğini, 2012’de sadece 15 ton çilek üretimi yapılan Ordu’da 2017 yılında üretimin 400 dekar alanda 700 tona kadar yükseldiğini söyledi.
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ordu Büyükşehir Belediyesinin çilek üretimi yapan üreticilere ciddi destek ve katkı sağladığını, bu desteklerle üreticinin üretime daha da önem verdiğini vurgulayan Kemal Yılmaz, "Üreticilerimiz ürettikleri çileğin tamamına yakınını daha pazara inmeden tarlada satıyor. Çileğin hem üretimine hem de tüketimine bölgemizde büyük ilgi var. Özellikle Altınordu, Perşembe, Ünye ve Fatsa sahil bölgesinde üretim yapılıyor. Üretimin büyük bölümü ise Altınordu’da Kayabaşı Mahallesi’ndeki çilek tarlalarında gerçekleştiriliyor. İl genelinde üretim yaygınlaşıyor, yüksek rakımlı birçok ilçemizde de deneme amaçlı üretimler var. Geçen yıl 700 ton çilek üretimi yapılmıştı, bu yıl bin tonu yakalamış durumdayız. Yıl sonuna kadar bin tonu aşmasını bekliyoruz” dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz