Ordu'da İlk Dersler Boş Geçti

Eğitim Bir-Sen Ordu Şubesi üyesi öğretmenler, son dönemde öğretmenlere yönelik şiddet olaylarını kınamak ve öğretmenlerin...

Eğitim Bir-Sen Ordu Şubesi üyesi öğretmenler, son dönemde öğretmenlere yönelik şiddet olaylarını kınamak ve öğretmenlerin içinde bulunduğu olumsuz şartlara dikkat çekmek için bu sabah ilk derse girmediler.

Sabah İstiklal Marşı'nın ardından ilk derse girmeyen Eğitim Bir-Sen'li öğretmenler, Ordu Endüstri Meslek Lisesi önünde bir basın açıklaması yaptılar. Eğitim Bir-Sen Ordu Şube Başkanı İsmail Çelenk, geride bırakılan haftada 8 öğretmenin saldırıya uğrayıp ölümden döndüğünü, ancak bu meslektaşlarının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yalnız bırakıldığını belirtti. Çelenk, bütün bu yaşananların öğretmenlerin saygınlığını zedeleyen ve öğretmenlik mesleğini sıradanlaştıran uygulamalar olduğuna dikkat çekti. Toplumda öğretmenin itibarının aşınmaması gerektiğini vurgulayan Çelenk, "Öğretmene saygısızlık olursa anneye de babaya da saygısızlık olur. Öğretmenin felaketinden topluma asla saadet çıkmaz" dedi.

Reklam
Reklam

Çelenk, şiddet gören öğretmenlere sessiz kalınmasını da eleştirerek, "Bu gün, haftanın ilk günü bütün okullarda törenlerden sonra ilk derse girmiyoruz. Susması gereken yerde konuşan ama konuşması gereken yerde susanları uyarıyoruz. Öğretmenler olarak meslektaşlarımıza uygulanan şiddeti kınıyor ve Eğitim-Bir-Sen olarak bütün kamuoyunu duyarlı davranmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: