Ordu'da karantina sözde kaldı

ORDU (İHA) - Ordu'da 2'si çocuk 3 kişiyi köpek ısırması sonucu 6 ay boyunca karantina uygulaması yapılacağı açıklanmasına rağmen sokak ve caddelerde sahipsiz köpekler cirit atıyor.

Ordu Tarım İl Müdürlüğü tarafından il merkezinde son bir ayda köpeğin ısırdığı 3 kişide kuduz tespit edilmesi üzerine il merkezinde başlatılan karantina, Ordu Belediyesi'nin ihmalkarlığı sebebiyle gevşedi. İlk birkaç gün sokaklardaki başıboş köpeklerin toplanmasının ardından çalışmalara ara verilince sokak ve caddelerde başıboş ve sahipsiz köpekler cirit atmaya başladı. İlaçlama, halkı bilgilendirme gibi çalışmaların yapılmadığının gözlendiği Ordu'da daha önce İl Tarım Müdürü Sadi Sadıkoğlu, "At, eşek, katır, sığır, kedi ve köpeklerin 6 ay, koyun, keçi ve kanatlı hayvanların da 3 ay süre ile belediye sınırları içerisine giriş ve çıkışları yasaklandı" derken, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun da, "Belediye bünyesinde kurduğumuz üç ekip ile sokaklardaki sahipsiz köpek ve kedileri topluyoruz" diye açıklama yapmıştı.

Reklam
Reklam

Karantina uygulamasını en çok takip eden İl Jandarma Komutanlığı oldu. Jandarma ekipleri, özellikle ilçelerden kent merkezine gelen şüpheli araçları durdurarak sıkı kontrolden geçiriyor. Son olarak S.E. isimli şahıs idaresindeki araçla 1 adet büyükbaş hayvanın sevk edildiği tespit edilirken, yapılan kontrolde şahadetnamesi ve veteriner sağlık raporunun olmadığı, yine M.K. isimli şahıs sevk ve idaresinde bulunan araçla 3 adet büyükbaş hayvanın sevk edildiği belirlendi. Yapılan kontrolde hayvanların şahadetnamesi ve veteriner sağlık raporunun olmadığı tespit edilerek, gerekli cezai işlem uygulandı.