Ordu'da Kırsal Yatırım Hibe Desteği Arttırıldı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı kapsamında Ordu'da kırsal gelişmelere...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı kapsamında Ordu'da kırsal gelişmelere yönelik yapılacak yatırım miktarını arttırdı.

TKDK'nin koordinatörlüğünde 5 yıldır kırsal alanda yapılabilecek yatırımlarına hibe desteği sağlayan IPARD Projesi, Ordu'daki kırsal gelişmelere yönelik yüzde 50 hibeli proje desteğini arttırdı. Bu konuda Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmeler için 6. başvuru ilanı yayınlandı. Daha önce sadece 'Su ürünlerinin işlenmesi ve Pazarlanması' ile 'kültür balıkçılığının geliştirilmesi' üzerine destek veren TKDK, 'Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi' kapsamında 7 milyon TL, 'Yerel Ürünlerin ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi' kapsamında 11.5 milyon TL ve 'Kırsal Turizm' konularında da 15 milyon TL destek vereceğini açıkladı.

Reklam
Reklam

Bu alanlarda yatırım yapmak isteyen işletmelerin 11 Haziran 2012 tarihinden itibaren TKDK İl Koordinatörlüğü'ne başvurabileceği belirtilirken, başvuruların son teslim tarihi 9 Temmuz 2012 olduğu bildirildi. Başvuruların toplam yatırım süresinin 10 ayı geçmemesi gerektiği, eğer bir yatırımın birden fazla taksit içermesi halinde tüm taksitlere ait ödeme paketinin en geç 30 Eylül 2013 tarihinde İl Koordinatörlüğü'ne teslim edilecek şekilde planlama yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: