Ordu'da misafir edilen Vanlı depremzede: Depremle birbirimizi daha iyi tanıdık

Ordu'da misafir edilen depremzede aileden baba Abdullah İpin, deprem anını ve Ordu'ya geliş hikâyelerini anlatırken,...

Ordu'da misafir edilen depremzede aileden baba Abdullah İpin, deprem anını ve Ordu'ya geliş hikâyelerini anlatırken, “Deprem Kürt’ü, Kürt’ün Türk’ü daha iyi tanımasını sağladı.” dedi.
Van'da meydana gelen depremlerin ardından bölgeyi ziyaret eden İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in talimatıyla ailesiyle Ordu'ya gelen Abdullah İpin, deprem anında yaşadıklarını ve Ordu'ya geliş hikayesini anlattı.
Eşi ve 4 çocuğuyla birlikte Ordu'ya gelen Abdullah İpin ailesiyle birlikte kendisine ev bulunana kadar Cotyora Otel’e Yerleşirken, Van’daki 7.2'lik depremin pazar günü olması ve insanların dışarda olması nedeniyle ucuz atlatıldığını belirterek, “Depremin pazar günü olması büyük can kaybını önledi. Birçok kimse düğünlerdeydi, bağda bahçelerde çalışıyorlardı. Eğer deprem pazar günü değil de başka gün olsaydı can kaybı, Allah korusun 10 bini bulabilirdi. Bu depremde, aslında Van’ın nüfusunun 74 milyon olduğu ortaya çıktı. Tüm Türkiye Van için tek yürek oldu. Allah bir daha böyle büyük felaketleri bu millete yaşatmasın.” dedi.
Kızının, Ordu Üniversitesi'nde okuması nedeniyle kendisine böyle bir imkan sağlandığını ifade eden Abdullah İpin, "İçişleri Bakanımız İdris Naim Şahin ile diyaloga geçtiğimizde, kendisine kızımın Ordu Üniversitesi’nde okuduğunu ilettiler. Şahin de bana, ne duruyorsun al çoluk çocuğunu git Ordu’ya dedi. Ben de tamam deyince Vali Bey'i aradı. Sağolsun Vali Bey de Kadir Aydoğdu Bey'in Cotyora Oteli’nde kalmamızı sağladı. Dün de geldi bizimle görüştü. Ne yapabileceklerini anlattı. Burada ev tutana kadar şimdilik Cotyora Oteli’nde kalıyoruz. Kadir Bey'e de bize otelini açtığı için çok teşekkür ediyorum. Ordu insanı çok misafirperver, bütün Türk halkı aslında misafirperver. Ordu da bizim Edirne de bizim Van da bizim, yurdumuzun her yerinde yaşarım.” diye konuştu.
Van'daki depremin, Türkiye’deki insanların kaynaşması için bir fırsat olduğunu belirten İpin, millet olarak Van depreminin yaralarının sarılacağından emin olduğunu kaydederek, şöyle devam etti: “Deprem, Türk insanının kaynaşmasını sağlamak için büyük bir fırsat. Türk’ün Kürt’ü, Kürt’ün de Türk’ü daha iyi tanımasını sağladı. Ben eminim, Türkiye, Van’ı sahipsiz bırakmayacak. Bu millet, dünyanın her yerinde kimin yardıma ihtiyacı varsa ona yardım etmiştir. Van’daki kardeşlerine de sahip çıkacaktır, çıkmıştır da bu milletteki hasletler buna uygun.”
Van’dan gelen aileyi otelinde ağırlayan Cotyora Otel'in sahibi Kadir Aydoğdu ise imkânı olan insanları Van’daki ailelere yardıma davet etti. Aydoğdu, "Van’da insanlar gerçekten zor durumdalar. Gerçekten yardıma ihtiyaçları var. Ben de Vali Bey'i arayarak, bir depremzede aileyi otelimde ağırlayabileceğimi söyledim. Sağolsun kendileri hemen ilgilendi ve Abdullah Bey ve ailesinin otelimde kalabileceğini söyledi. Biz de kabul ettik. Eşim ve çocuklarımla birlikte kendileriyle günlerimizi geçiriyoruz. Beni bu düşünceye iten şey, son dönemlerde yaşanan olaylar, birliğimize bütünlüğümüze karşı gelişen olaylar itti. İmkânı olan aileleri, Van’da deprem mağduru olan ailelere yardıma davet ediyorum. Bu konuyla ilgilenenlerin Ordu Valiliği’yle temasa geçmeleri yeterli olacaktır.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz