Ordu’da Okul Servisleri Denetimi Başlıyor

Ordu’da okul servis araçlarının denetimi pazartesi günü başlıyor.İlk ve orta öğretim kurumlarında ders başı yapılacağı...

Ordu’da okul servis araçlarının denetimi pazartesi günü başlıyor.

İlk ve orta öğretim kurumlarında ders başı yapılacağı 17 Eylül 2012 Pazartesi günü yeni eğitim-öğretim döneminde öğrencilerin ve okul taşıtlarının karıştığı trafik kazalarının önlemek ve çocukların güvenli bir trafik ortamında eğitimlerini sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla okul servisleri sıkı bir şekilde denetlenecek.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı İsmail Baş imzasıyla Ordu Valiliği’ne gönderilen yazıda, Ordu ilinin 3. grup iller kapsamına alındığı ve günde iki kez kontrol yapılacağı belirtildi. Buna göre, Ordu’da sabah 1, öğleden sonra 2 saat süreyle Ordu Valiliği’nin belirleyeceği saatlerde okul servisleri denetlenecek.

Reklam
Reklam

Yapılacak denetimlerde Okul Servis Aracı Bakım ve Onarım Takip Formu, Okul Servis Aracı Özel İzin Belgesi, şoförün, rehber personelin ve öğrencilerin emniyet kemerleri, fazla yolcu alıp almadıkları ve araçlarda rehber personel araçların camlarında renkli film tabakası bulundurulup bulundurulmadığı başta olmak üzere Trafik Kanunu, Karayolları Trafik Yönetmeliği ve Okul Servis Araçları Trafik Yönetmeliği’nde belirtilen hususlar titizlikle kontrol edilecek.

Denetimler 21 Eylül 2012 Cuma gününe kadar devam edecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: