Ordu'da Ramazan Bayramı

Ordu'da Ramazan Bayramı nedeniyle nedeniyle düzenlenen kent bayramlaşmasına protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Ordu'da Ramazan Bayramı nedeniyle nedeniyle düzenlenen kent bayramlaşmasına protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Ordu Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından, Şarkiye Mahallesi'ndeki özel bir işletmenin bahçesinde gerçekleştirilen programda, vatandaşlar protokol üyeleriyle bayramlaşmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Vali İrfan Balkanlıoğlu, burada yaptığı konuşmada, bayramların kendileri için çok özel günler olduğunu söyledi. Bayramların devlet zoruyla değil, halkın içinden gelerek kutladığı sosyal bir vaka olduğunu ifade eden Balkanlıoğlu, şöyle konuştu: "Ramazan ayı başladı ve hemen bitti. Evveli rahmet, ortası marifet ve sonucu cehennemden azat olma diye bize müjdelenen fakir fukaranın hatırlandığı, fitre ve zekatların verildiği, açlık dürtüsünün ne demek olduğunun görüldüğü Ramazan ayını geride bıraktık. İslam aleminin bir çok açıdan acılarla yüzleştiği bir Ramazan'ı şerifi daha geride bıraktık. Bayramlar bizler için küslerin barıştığı, çocukların sevindirildiği, hatta geçmişlerimizin kabirlerinde ziyaret edildiği, bize mahsus bir adetin gerçekleştiği güzel bir sosyal vaka. Bu hiç bir zaman devlet zoruyla resmi olarak kutlanan değil, halkın içerisinden gediği şekliyle kutlanılan bir bayram. Öyle ki insanlar binlerce kilometre yol gelerek bayramı büyükleriyle, aileleriyle kutlamak istiyor. Ben bütün Orduluların bayramını kutluyorum." Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise vatandaşların bayramını kutlayarak, "Bu yıl istedik ki bir kent bayramlaşması düzenleyelim ve burada sayın Valimiz, milletvekili arkadaşlarımız, vatandaşlarımızla bir araya gelebilelim. Havanın sıcak olmasına rağmen çok şükür bunu gerçekleştirdik. Güzel ve anlamlı bir günde büyük Ordu buluşmasını sağladığımız için çok mutluyuz. Vatandaşlarımızın bayramları mübarek olsun" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz