Ordu'da Tarihi Evler Kurultayı

ORDU (İHA) - Ordu Belediyesi ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ordu Şubesi tarafından düzenlenen "2. Tarihi Ordu Evleri Kurultayı" yapıldı.

Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBKT) Salonu'nda Oturum başkanlığını İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlaması Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuran Zeren Gülersoy'un yaptığı kurultayın açılışında konuşan Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, tarihi eserlerin gelecek kuşaklara aktarılmasının çok önemli olduğunu söyledi. Bunun için neler yapılması gerektiğini, geçen yıl düzenlenen kurultayda ele aldıklarını ifade eden Torun, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Bu kurultayın da tarihi değerlerimizin korunması düşüncesinin oluşturulmasına katkı sağlayacağını inanıyorum. Kurultay, özellikle, vatandaş olarak tescilli bina sahiplerinin, kamu kurum ve kuruluşları olarak da bizlerin neleri, nasıl yapabileceği gibi sorulara ışık tutacaktır."

Toplantı, ODTÜ Mimarlık Fakültesi Restorasyon Bölümü Başkanı Dr. Fuat Gökçe, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşaviri Gürkan Özdeğer, İstanbul Barosu Çekül Vakfı üyesi Derviş Parlak ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Danışmanı Yalçın Kurt'un konuşmalarıyla devam etti.

Bu arada, kurultay kapsamında OBKT Fuaye Salonu'nda Ekrem Akdeniz'in 'Tarihi Evler Maket Sergisi' de açıldı.