Ordu'da Üreticiler Fındıkta Oluşan Aflatoksine Karşı Uyarıldı

Ordu'da üreticiler fındıkta oluşan aflatoksine karşı uyarıldı.

Ordu'da üreticiler fındıkta oluşan aflatoksine karşı uyarıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Ordu'nun değişik köy, belde ve mahallelerinde üreticilere yönelik eğitim toplantıları düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu eğitimlerde üreticilere çeşitli bilgilerin verildiği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Temmuz ayı içerisinde düzenlenen çiftçi toplantılarında toplamda 80 çiftçimize fındıkta oluşan aflatoksin konusunda eğitim verilmiştir. Bu eğitimlerde fındıkta oluşan aflatoksinin insan sağlığına ve fındık ticaretine verdiği zarar anlatılmıştır. Yine fındıkta oluşacak aflatoksinin önlenmesi için hasat, harman, kurutma ve depolama aşamalarında fındığın nemden ve su ile temasından nasıl korunacağı bu işlemlerin hangi tekniklerle ve ne koşullarla yapılacağı üzerine bilgiler verilmiştir."

Reklam
Reklam

Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: