Orduda video skandalı

ABD Deniz Kuvvetlerinde askerlerin moralini yükseltmek için müstehcen içerikli video kayıtlarının yapıldığının ortaya çıkması şok etkisi yarattı...

ABD Deniz Kuvvetleri, bir uçak gemisinde çekildiği söylenen müstehcen içerikli video kayıtlara ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Tartışmaların odağında şimdi USS Enterprise gemisinin komutanı olan Owen Honors var.

Olayla ilgili olarak dikkatler, deneyimli bir komutan üzerinde yoğunlaşıyor.

2006 ile 2007 yılları arasında çekildiği belirtilen video kayıtlarından birinde, eşcinselleri küçük düşürecek ifadelere yer verilirken mastürbasyon taklidi yapılıyor.

Bir kayıtta da beraber banyo yapıyormuş gibi davranan iki kadın denizciyle kadın taklidi yapan erkekler göze çarpıyor.

Reklam
Reklam

Video kayıtlarına ilişkin haberi ilk kez Virginian Pilot internet sitesi yayımladı, ancak bu haberin neden şimdi sızdırıldığı anlaşılamadı.

Video kayıtlarının ana kahramanı olan 49 yaşındaki Albay Owen Honors, o dönemde dünyanın ilk nükleer enerjiyle çalışan uçak gemisi, Virginia merkezli USS Enterprise'ın ikinci kaptanlığını yürütüyordu.

Honors, halihazırda USS Enterprise'ın kaptanı.

'Moral kaynağı'

6 bin kişilik mürettebatı bulunan gemide kapalı devre televizyonlardan yayımlanan videoların, askerlerin moralini yükseltmek amacıyla hazırlandığı söyleniyor.

Virginian Pilot gazetesi, kayıtların Enterprise gemisinin Orta Doğu'da görev yaptığı altı aylık iki ayrı dönemde hazırlandığını yazıyor.

USS Enterprise'ın Facebook sayfasına yazan askerlerin de "video kayıtlarının, görev süreleri sırasında en çok heyecanla bekledikleri şeylerin başında geldiğini ve mürettebatın yüzde 90'ı için en büyük moral kaynağı olduğunu" söyledikleri görülüyor.

Hatta ABD Deniz Kuvvetleri dahi haberin ilk sızdığı sırada video kayıtlarının "mizahi skeçler olmalarının amaçladığını" söylemişti.

Reklam
Reklam

Daha sonraki açıklamasında daha sert bir tutum takınan Deniz Kuvvetleri, video kayıtlarını "açık şekilde uygunsuz" diye niteledi.

Ancak kayıtlarda eşcinsellik, mastürbasyon ve kadınların beraber banyo yapması gibi çeşitli konularda yapılan bayağı esprilerle dolu skeçler, haliyle ABD Silahlı Kuvvetleri'nin tepkisini çekti.

Owen Honors, video kayıtlar nedeniyle yürütülen soruşturmada suçlu bulunursa Silahlı Kuvvetler'den ihraç edilebilir.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

[Orduda video skandalı](https://www.mynet.com/orduda-video-skandali-2692482-myvideo "Orduda video skandalı") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video")
Anahtar Kelimeler: