Ordu’dan Iğdır’a Kardeşlik Köprüsü

IĞDIR (İHA) – Ordu Tüm Çalışanlar Derneği (TÜMÇADER) üyeleri ve Kimse Yok Mu Derneği tarafından...

IĞDIR (İHA) – Ordu Tüm Çalışanlar Derneği (TÜMÇADER) üyeleri ve Kimse Yok Mu Derneği tarafından Iğdır'da maddi durumu iyi olmayan 150 aileye gıda yardımı yapıldı.

Ordu Tüm Çalışanlar Derneği Başkan Yardımcısı Bilal Yıldırım, amaçlarının doğu ve batı kardeşliğini pekiştirmek olduğunu söyledi. Dernek çalışanları olarak Iğdır'a gelip muhtaç aileleri tespit ettiklerini belirten Yıldırım, ''Burada ailelerimize gıda yardımında bulunduk. Hem bu yardımı yapmak hem de kardeşlerimize selam verelim dedik. Ordu'da faaliyet gösteren işadamlarımız ve esnaflarımızın toplamış oldukları bağışları buradaki kardeşlerimize ulaştırmak için yola çıktık. İl genelinde 150 ailemize bu yardımlarımızı dağıttık. Buradaki temel amacımız ülkemizde şu anda devam eden barış havasına katkı sağlamaktır. Biz istedik ki bu barışa bizim de katkımız olsun'' şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

''DOĞU İLE BATI ARASINDA BİR SINIR YOK''

Doğu ile batı arasında bir sınırın olmadığını ifade eden Yıldırım, ''Doğu ile batı arasında yıllardan beridir bir kardeşlik var. Bu kardeşliğimizi pekiştirmek adına bizler de Ordu'dan yola çıkarak 150 ailemize yardım elimizi uzattık. Buradaki insanlarımız bizi çok sevdiler. Biz sürekli olarak geleceğiz. Buradaki kardeşlerimiz bize karşı çok sıcak davrandılar ve bu bizi çok mutlu etti. Bu ziyaretler sırasında çok duygulu anlar yaşadık. Biz Ordu'daki esnaflarımıza bu durumu anlattığımızda hepsi bu yardım için seferber oldu. Bu yardım paketlerini bir ay içerisinde topladılar. Bu yardımlarımızı burada dağıtmamızda bize destek olan Iğdır Aktif İş Adamları ve Sanayiciler Derneği üyelerine teşekkür ederiz'' dedi.

Doğu ile batı arasındaki kardeşliği pekiştirmeye niyetli olduklarının altını çizen Yıldırım, ''Biz Ordu'da böyle bir çalışma yapacağımızı söyleyince oradaki bütün vatandaşlarımız bize destek oldular. Biz Ordu ili olarak Iğdır'ı kendimize kardeş il olarak seçtik. Bundan sonra da sürekli olarak buraya gelip insanlarımızı ziyaret edeceğiz. Geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda buraya gelerek kurban etimizi buradaki kardeşlerimizle paylaştık. Bu durum bizi çok mutlu ediyor. Şer odaklı insanlara inat biz bu birlik beraberliğimizi eskiden olduğu gibi şimdide sağlayacağız'' diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: