Orduspor Başkanı Nedim Türkmen: Şike yapan küme düşürülmeli

Orduspor Kulübü Başkanı Dr. Avukat Nedim Türkmen, teşvik priminde puan silme olabileceğini; ancak şikede ise...

Orduspor Kulübü Başkanı Dr. Avukat Nedim Türkmen, teşvik priminde puan silme olabileceğini; ancak şikede ise küme düşmenin olması gerektiğini söyledi.
Haliç Üniversitesi'nin düzenlediği Dünya Futbolu ve Türkiye adlı panelin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen, teknik direktörleri Metin Diyadin'in görevinden ayrılmasıyla ilgili olarak, "İstikrar çok güzel kelime. Biz de bunu istiyoruz.'' diyerek, şunları söyledi:
''Türk futbolunda 26 yıl sonra Metin hoca ile Süper Lig'e çıktık. Ve orada da belli bir süre çok iyi gittik; fakat Metin hoca, heyecanını kaybettiğini söyledi. Bir de 25 yılını Süper Lig'den uzak geçirmiş Ordu kentinde futbol kültüründe ciddi bir erezyon var. Bu sadece Ordu için geçerli değil. Türkiye'de böyle günü birlik düşünülüyor. Şehir takımı olduğunuzda çok büyük bir taraftar baskısı olduğunda da bu istikrarı sürdüremiyorsunuz. Bunu ısrar ettiğinizde teknik direktörü taraftarın önüne atmış oluyorsunuz. Hoca da bunları dikkate alarak karar verdi. Biz ayrılmasını istemedik ama ısrarcı olunca kabul ettik."
Şike yapan kulüplerin küme düşürülmemesi için Kulüpler Birliği Vakfı'nın bir çalışmasının olduğu hatırlatılması üzerine Nedim Türkmen, "Orduspor'un bakışı 3 ay önce neyse şimdi de o. Türk futbolunu kurtarmak istiyorsak, popülist yaklaşımlardan uzak durmak gerekiyor. Şu anki talimatnamede teşvik ve teşebbüste küme düşüyor. Bu talimat değişikliği ile kademelendirilebilir. Sonuçta şike yapan takımın küme düşmesi gerekiyor biz olaya böyle bakıyoruz." diye konuştu.
Cuma günü Galatasaray'la yapacakları maçla ilgili de konuşan Türkmen, "Spor Toto Süper Lig'de 26 yıl sonra karşılaşacağız. İki yıl önce kupada karşılaşmıştık 3 - 0 yenilmiştik. Bizim kötü gidişimiz var. 5 haftadır mağlup oluyoruz. Bunu bitirmek istiyoruz. Bol gollü dolu tribünler önünde güzel bir futbol olacağını ve kazananın da Orduspor olacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz