Orduspor Başkanı Türkmen’den Milli Takım Yorumu

Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen, Dünya Kupası 2014 elemelerinde Macaristan karşısında mağlup olan ve Brezilya...

Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen, Dünya Kupası 2014 elemelerinde Macaristan karşısında mağlup olan ve Brezilya yolunda umutlarını erken tüketen A Milli Takım ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği’ni ziyaret eden Başkan Türkmen, milli takımın kulüp takımı gibi olamayacağını vurgulayarak, “Bir kere şu hastalıktan vazgeçmek lazım. Milli takım kulüp takımı gibi olamaz. Dört maçta teknik direktör değiştirirsek bu işin sonu gelmez. FIFA sıralamasında 36. sıradayız. Gelir sıralamasında 7’inci sıradayız. Bir tezat var. Bir yerlerde bir problem var. Bu mağlubiyetlerden sonra 40. sıralara Andora’nın falan olduğu yerlere gerileceğiz. Abdullah Avcı, Mehmet Ali Aydınlar’ın Federasyon Başkanlığı yaptığı dönemde takımın başına getirildi. Çok kötü bir başlangıç yaptı. Her başarısız sonuçta biz birilerinin kellesini almak istiyoruz. Seçimi doğru yapacaktık. Ben sabredilmesi gerektiğini düşünüyorum. Konu milli takım olunca herkesin söyleyeceği bir sözü oluyor. ‘Anadolu’dan neden oyuncu yok’ dediler. Cuma akşamı ben de Türkiye-Romanya maçını seyrettim. Ben de bakın Anadolu kulübünden Stancu oynuyor dedim” dedi.

Reklam
Reklam

Macaristan maçı öncesinde birçok basın organında yazılan yazılarda milli takımın başına Orduspor’un tecrübeli teknik adamı Hector Cuper’in ismi geçerken, Nedim Türkmen, “Cuper’in veya federasyonun gündeminde bu yok. Cuper milli takımın değil, basının gönlünden geçiyor” diye konuştu.

“Hector Cuper, milli takım için basının gönlünden geçiyor” diyen Türkmen, “Hocanın, federasyonun ve bizim gündemimizde böyle bir şey yok. Milli takıma kulüp gibi yaklaşmamak lazım. Federasyonun gündeminde böyle bir şey yok. Olsa ilk bizi ararlardı. ‘Ben Cuper’i getireceğim’ dediğimde herkes gülmüştü. Biz kendisiyle şampiyonluk yaşamayı istiyoruz. Hocamızın adının milli takımla veya başka kulüplerle geçmesi bu bizim için güzel bir şey. Demek ki çok iyi bir tercih yapmışız” ifadelerini kullandı.

Cumartesi günü 19 Eylül Stadyumu’nda Sanica Boru Elazığspor’u konuk edeceklerini belirten Başkan Türkmen, takımın namağlup yoluna devam ettiğini ama bunu fazla abartmamak gerektiğini vurguladı.

Başkan Türkmen sözlerine şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

“Namağlupluk olayını çok uzatmamak lazım. GS maçı öncesinde hocamız takıma her takımı yenebilirsiniz ifadesini kullandı. Namaglup ligi bitirmeyi arzu ederiz ama siz namaglupluğunuz öne çıkartarak diğer takımı motive ediyorsunuz. Hani ilk ben yeneyim tarzında. İlk yedi hafta içinde başarılı bir çizgimiz var. 4 beraberliğin ikisi galibiyet olabilirdi. Her maç çok zor, her puan çok değerlidir. Elazığspor ligin son sırasında hoca değişikliğine gittiler. Biz de aynı ciddiyetler seyircimizin desteği ile üç puan için elimizden geleni yapacağız. Orduspor bir sistem takımı bu takımın bir kimliği var. Çalışmadan hiçbir şey olmuyor.”

Başkan Türkmen konuşmalarının ardından Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen’e forma takdim ederken, Erişen de Başkan Türkmen’e maket Orduspor gemisi hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: