Orduspor'dan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na Destek

Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen, Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nda 20 ayrı ülkeden Ordu'ya gelecek 70 çocuğa özel Orduspor forması yaptırdıklarını bildirdi.

Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen, Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nda 20 ayrı ülkeden Ordu'ya gelecek 70 çocuğa özel Orduspor forması yaptırdıklarını bildirdi.

Türkmen, yaptığı yazılı açıklamada, 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Ordu'da da düzenlenecek olmasının, kent adına büyük bir kazanç olduğunu belirtti.

Dünyanın değişik bölgelerinde okullar açarak Türk insanının dilini, kültürünü öğretmenin gururunu yaşatan herkese teşekkür eden Türkmen, şunları kaydetti:

"Türk okulları dünyanın neredeyse her köşesine açılarak Türk insanının sevgi, hoşgörü ve barışını eğitimle götürmüştür. Türk okulları, açıldığı ülkelerde büyük bir güven sağlayarak ailelerin çocuklarını emanet etmelerini sağlamıştır. Bu okullar yılların ardından yine büyük bir organizasyon gerçekleştirerek Türkçeyi dünya dili yapmak için olimpiyatlar düzenlemeye başlamıştır. Türkçe Olimpiyatları'nın Ordu'da düzenlemesi büyük bir gururdur. Bu gururu insanlarımıza yaşatan herkese şükranlarımı sunarım."

Reklam
Reklam

Türkmen, etkinlikler kapsamında Ordu'ya gelecek 70 çocuğa özel forma hazırlattıklarını vurgulayarak, "10. Türkçe Olimpiyatları'nda 20 ayrı ülkeden Ordu'ya gelecek 70 çocuğa özel Orduspor forması yaptırıyoruz. Bu formalarda çocukların isimleri de yer alacak" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: