Ordusporlu Taraftarların Hedefinde Trabzonsporlular Varmış

Ordu Valisi Orhan Düzgün, Trabzonspor maçı sonrası içinde Ordusporlu futbolcuların bulunduğu otobüsün taşlanması hakkında konuştu....

Ordu Valisi Orhan Düzgün, Trabzonspor maçı sonrası içinde Ordusporlu futbolcuların bulunduğu otobüsün taşlanması hakkında konuştu.

Vali Düzgün olaya karışanların ifadelerinden yola çıkarak, hedefin Ordusporlu futbolcular veya teknik direktörün olmadığını, Trabzonspor taraftarına yönelik tatsız bir olay olduğunu açıkladı. Olaya karışan 26 kişinin savcılık ifadelerinin alındığı da belirtildi.

Olayın Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında oynanan Orduspor – Trabzonspor maçı sonrasında yaşandığına vurgu yapılarak, şöyle anlatıldı:

Reklam
Reklam

"Çoğu 18 yaşının altında bir grup gençler önce 61 plakalı bir otomobili taşlıyorlar. Olay tamamen Trabzonspor seyircilerine yönelik tatsız bir olay. Bunlarla ilgili tedbirlerimizi alıyoruz ama akşam karanlığında emniyetimiz gece geç saatlere kadar çalışarak, çevredeki işyerlerinin de kameralarından yararlanarak taş atmak için saldırı hazırlığında bulunan gençleri tespit ettiler.

Bunların hepsinin savcılık tarafınca ifadeleri alındı. Kendi ifadelerinde de 61 plakalı otomobilin arkasından Trabzonspor taraftarını taşıyan otobüs olduğunu düşünerek taşlı bir saldırıda bulunmuşlar. Havanın karanlık oluşu, otobüste her hangi bir takımın logosunun olmaması, otobüsün içinde ışıkların yanmıyor olmasından içinde kimlerin olduğunun fark edilmemesi üzerine yapılan bir saldırıdır.

Şuana kadar Emniyetin yürüttüğü çalışmalar neticesinde Ordusporlu oyuncular ve teknik direktörüne yönelik olduğuna dair her hangi bir bilge ve belge mevcut değil.”

Orduspor taraftarının geçen sene en centilmen ikinci taraftar grubu olduğunu hatırlatan Vali Düzgün, Orduspor'u destekleyen bir milyon kişi olduğunu ve bu milyonda bir kişinin, on ya da yirmi kişinin bu olaya karışması Orduspor taraftarına bir leke düşürmeyeceğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz