Organ Bağışı Hayat Kurtarıyor

Samsun Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi Başhakemi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Yunus Amasyalı, organ bağışının hayat kurtardığını...

Samsun Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi Başhakemi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Yunus Amasyalı, organ bağışının hayat kurtardığını belirterek, bazı hastaların organ bağışı beklerken öldüklerini söyledi.

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası'nın anlam ve önemine değinen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Yunus Amasyalı, "Bağışlanmış bir organ, başarılı bir nakilden sonra, gerçek bir yaşam armağanıdır. Herkes organ bağışında bulunmalı, yakınlarını bu konuda bilinçlendirmeli ve ancak bu sayede ihtiyacı olduğunda organ bulabileceğini bilmelidir. Birçok hasta bağışlanmış bir organ için beklerken ölmektedir. Bağışlanmış bir organ, başarılı bir nakilden sonra, gerçek bir yaşam armağanıdır. Ne yazık ki insanlar organ alıcısı durumuna gelince organ bağışının önemini fark edebilmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye’de, organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısının her geçen gün artığına dikkat çeken Amasyalı, "Özellikle kalp ve karaciğer nakli bekleyen hastalar, uygun organ bulunamaması nedeniyle hayatlarını kısa süre içinde kaybediyorlar. Nakil yapılabilen organ ve dokular, böbrek, karaciğer, kalp, akciğer, pankreas ve ince bağırsak, kalp kapağı, kornea, kemik iliği ve deridir. Bir kişi organlarını bağışlayarak öldükten sonra bir çok insana yaşama şansı verebilir. Bu konuda herkese biraz iş düşüyor, doğru şekilde bilinçlenmek ve insanları bilinçlendirmek. Ondan sonra zaten herkes hür iradesi ile kararını verecektir” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: