Organ bağışı için 2 günde 50 kişiyi ikna etti

BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, Devlet Hastanesi'nin temizlik işleri sorumlusu Murat Dönmez, önce kendi organlarını bağışladı, sonra da 2 gün içinde 50 kişiyi organ bağışı için ikna etti.

İnsanlara nasıl faydalı olabilirim diye düşündüğünü bildiren Murat Dönmez, "Sıkıntı çeken hastaları görünce önce kendi organlarımı vermeye karar verdim. Ardından yakın akraba, dost ve arkadaşlarıma durumu tek tek anlatarak, organlarını bağışlamaları için onları ikna ettim. İnsanlara faydalı olabildiysem ne mutlu bana" dedi.

Reklam
Reklam

2 gün içinde 50 kişiyi organlarını bağışlaması için ikna ettiğini söyleyen Dönmez, kendi ailesinden de 20 kişinin organlarını bağışlamasını sağladığını anlattı. Diyalize bağlı hastaların yanına giderek onlara moral de veren Dönmez, bu davranışını yılmadan hayatı boyunca sürdüreceğini belirtti. Öldükten sonra organlarının toprak olup gitmek yerine başka bir insanda yaşayacağını düşünmenin kendisine huzur verdiğini belirten Dönmez, "Organ bağışının çaresiz insanlara hayat vereceğini herkese anlattım. 2 günde 50 vatandaşın organlarının tamamını bağışlamasını sağladım. Bu konuda gayretlerim devam edecek. Bu bana mutluluk ve huzur veriyor" diye konuştu.