Organ Bağışları Ptt Şubelerinden Yapılabilecek

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde her ayın ilk Cuma günü PTT Şubeleri’nden organ ve doku bağışı yapılabilecek.Sağlık...

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde her ayın ilk Cuma günü PTT Şubeleri’nden organ ve doku bağışı yapılabilecek.

Sağlık Bakanlığı ile PTT arasında imzalanan protokol çerçevesinde Türkiye’de organ bağışının yaygınlaştırılması hedefleniyor. Bir yıl boyunca geçerli olacak proje il ilgili konuşan PTT Çerkezköy Şube Müdürü Ali Arslan, “Ben ve bazı PTT memurları organlarımızı bağışladık. Organ bağışının daha çok kitleye ulaşmasını sağlamalıyız. Biz bu konuda Çerkezköy’de öncü olduk umarım daha çok insana ulaşabiliriz.” Dedi.

Reklam
Reklam

Ocak ayından bu yana PTT Çerkezköy Şubesi’nde stant açarak organ ve doku bağışı topladıklarını söyleyen İlçe Sağlık Müdürlüğü Yetkilisi Ayşen Koç ”Şimdiye kadar 4 kişi organ bağışında bulundu. Biz bu sayıyı daha çok artırmak istiyoruz. Halkımızın aklında bu konuyla ilgili çekinceleri var. Dini açıdan organ ve doku bağışınının günah olup olmadığını soruyorlar.” Dedi.

Organ bağışının dini açıdan hiçbir sakıncası olmadığını bizzat Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıkladığını belirten Koç ‘’Bu konu ulusal gündemi de bir hayli meşgul etmişti. Diyanet İşleri Başkanlığı bu konuya açıklık getirdi. Biz devletin resmi kurumlarıyız, bu bağış için en yetkili merciiyiz. Bu konuyla ilgili halkımızın aklında hiçbir kuşku olmasın.” Diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: