Organ nakli hastaları Sunay Akın’la moral buldu

Medical Park Göztepe Hastanesi, organ bağışı haftasında organ nakli olmuş hasta ve yakınlarına Sunay Akın’ın...

Medical Park Göztepe Hastanesi, organ bağışı haftasında organ nakli olmuş hasta ve yakınlarına Sunay Akın’ın sahnelediği ‘Söz Gösterisi’ ile keyifli anlar yaşattı. Ünlü şair, yazar ve söz ustası Sunay Akın, bilginin uygarlık tarihindeki yolculuğunun bilinmeyen öykülerine yelken açarak hasta ve yakınlarının hayata bambaşka bir gözle bakmalarını sağlayacak bir gösteri sundu.
Van’daki depremzedelere anlamlı bir destek de organ nakli olmuş hastalardan geldi. Sunay Akın’ın kurduğu İstanbul Oyuncak Müzesi’nin Van’da yaşanan büyük deprem felaketinin ardından çocuklar hayallerine daha sıkı tutunabilsin diye başlattığı oyuncak kampanyasına hastalar da yanında getirdikleri oyuncaklarla katkıda bulundu. Oyuncakları görünce duygusal anlar yaşayan Sunay Akın, tüm hasta ve hasta yakınlarına teşekkür etti.
Organ bağışı konusunda toplumdaki duyarlılığı artırmak amacıyla tüm Türkiye’de bilinçlendirme çalışmaları yapan Medical Park Hastaneler Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte, Medical Park Göztepe Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Doç. Dr. Serdar Kaçar da Türkiye’deki organ bağışı sorununa değindi. Kaçar, Türkiye’de 70 bin hastanın böbrek bulamadığı için diyalize bağlı bir yaşam sürdüğünün ve 2010 yılında sadece 381 kişinin organ bağışında bulunduğunun altını çizdi. Organlarını bağışladığını söyleyen Sunay Akın da herkesi organ bağışına destek olmaya çağırdı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz